World Matchplay

Van Gerwen-beul Whitlock niet opgewassen tegen Anderson

23 juli 2020 22:49 Aangepast: 24 juli 2020 08:57
Simon Whitlock Beeld © Getty Images

Voor Simon Whitlock zit de Betfred World Matchplay er in de kwartfinale op. De Australiër wist in de vorige ronde nog zeer verrassend met ruime cijfers te winnen van Michael van Gerwen, maar Gary Anderson bleek uiteindelijk met 16-12 te sterk. De Australiër kwam meerdere keren nog knap terug van een achterstand, maar kwam toch net tekort voor een nieuwe verrassing.

Het was Gary Anderson die uitstekend aan de wedstrijd begon. De Schot ging de pauze in met een 4-1 voorsprong en bij het ingaan van de tweede pauze stond hij met 6-4 voor. Simon Whitlock had vooral in de legs van Anderson veel moeite om mee te komen. Nadat 'The Flying Scotsman' was uitgelopen naar een 10-6 zege leek hij zichzelf bovendien een erg goede uitgangspositie te schaffen voor de overwinning en een plek in de halve finale.

Whitlock staat bekend voor zijn soms onconventionele manier van uitgooien. Zo gooide hij 120 uit door 20 te gooien en vervolgens twee keer de bullseye te raken en 114 gooide hij uit door alles op de 19 te gooien en te eindigen met dubbel 19. 'The Wizard' weet bovendien ook regelmatig terug te komen van een flinke achterstand en dat lukte de Australiër nu weer. Hij kwam terug tot 10-10 en toen Anderson na de pauze direct weer uitliep naar 12-10 trok Whitlock de stand opnieuw gelijk.

Vleugels voor Anderson 

Een nieuwe break van Anderson bleek uiteindelijk beslissend. Het gaf 'The Flying Scotsman' vleugels en Whitlock kon niet meer volgen. Overtuigend wist de Schot vier legs op rij te winnen en daarmee met 16-12 te winnen. Voor Anderson betekent het een plek in de halve finale tegen Michael Smith, de Engelsman die hij nog een tijdje begeleid heeft toen hij net in het profcircuit kwam.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Anderson: 'Het is moeilijk je focus te krijgen na vier maanden niets'

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Betfred World Matchplay Darts 2020

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore