Darts

Anderson: 'Als ik met pensioen ga, stop ik en kom ik niet meer terug'

23 juli 2020 17:57 Aangepast: 23 juli 2020 20:58
Gary Anderson Beeld © Getty Images

Gary Anderson kende de laatste jaren veel fysieke problemen, maar is op de weg terug. Desondanks denkt de bijna 50-jarige Schot regelmatig aan zijn pensioen en hoe hij zijn afscheid voor zich ziet.

Anderson wil geen afscheidstour, zoals Phil Taylor en Raymond van Barneveld hadden. "Als ik zeg dat ik met pensioen ga, dan is het klaar. Ik stop gewoon en zal ook geen comeback meer maken. Als je dat doet, ben je niet gestopt", zegt Anderson tegenover Live Darts. "Ik wil geen afscheidstournee, maar ik hoop nog wel een paar jaar mee te kunnen."

World Matchplay

Anderson kan deze week zijn dertiende major voor zijn prijzenkast winnen. Hij staat in de kwartfinale van de World Matchplay en zag al veel favorieten het speelveld verlaten. "Het zou geweldig zijn om te winnen", zegt Anderson, die tijdens de coronacrisis bijna niet aan het bord heeft gestaan en daarom niet altijd even goed gooide in de voorgaande rondes. "Soms liep het lekker, maar er waren ook momenten dat mijn pijlen het hele bord overvlogen, maar hoe meer ik speel, hoe beter het zal gaan."

Vanavond neemt Anderson het op tegen Simon Whitlock, de man die Michael van Gerwen uitschakelde. De winnaar van de wedstrijd mag zich opmaken voor de halve finale tegen Krzysztof Ratajski of Michael Smith.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore