World Matchplay

Durrant wint bizarre 'jojo-wedstrijd' van Wright, ook Van den Bergh door

23 juli 2020 00:40 Aangepast: 23 juli 2020 00:44
Glen Durrant Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Glen Durrant heeft op een opmerkelijke manier Peter Wright verslagen in de tweede ronde van de World Matchplay. Beide spelers gaven tijdens de wedstrijd een ruime voorsprong uit handen, maar de Engelsman kwam uiteindelijk bovendrijven. Dimitri van den Bergh was eerder Joe Cullen de baas.

Van den Bergh langs Cullen na spannende pot

Voor de tweede wedstrijd van de avond betraden twee in het rood geklede mannen het podium. Dimitri van den Bergh en Joe Cullen, de respectievelijke nummers 18 en 26 van de PDC wereldranglijst, bleken aan elkaar gewaagd. ‘The Rockstar’ wist in de derde leg als eerste de leg van zijn tegenstander af te pakken door koelbloedig 112 uit te gooien. De jonge Belg liet dit echter niet op zich zitten, en zette er in de leg die Cullen was begonnen vervolgens meteen een 118-finish tegenover. Voor de derde maal op rij ging de wedstrijd echter tegen de darts in, waardoor de Engelsman de eerste sessie met een voordeel van 3-2 afsloot.

Na de pauze leek de man uit Bradford, voor wie het prijzengeld van zijn kwartfinale in 2018 op het spel stond, afstand te nemen. Mede door een 138-finish wist Van den Bergh zijn achterstand na twee sessies desalniettemin te beperken tot 6-4. Ook hierna ging het nog lang gelijk op. Ondanks slordigheden van beide spelers nam de spanning toe en schipperde het momentum tussen de twee. Uiteindelijk wist ‘The Dream Maker’ met een 108-uitgooi voor 9-8 zijn eerste voorsprong te bewerkstelligen. Die gaf hij niet meer weg en werd uitgebouwd naar een 11-9 overwinning, waardoor de man uit Merksem nabij Antwerpen op zijn toernooidebuut doorstoot naar de kwartfinale.

Durrant klopt Wright in bizarre wedstrijd

Het affiche voor de derde wedstrijd voorspelde een ware kraker: regerend PDC-wereldkampioen Peter Wright kruiste de degens met drievoudig back-to-back Lakesidewinnaar Glen Durrant. Toch kwamen de generatiegenoten in de beginfase maar langzaam op stoom. Met name de dubbels leken moeilijk te vinden. ‘Snakebite’ was de eerste die een versnelling vond en deelde het eerste tikje uit door Durrant in de vierde leg te breken.

In de tweede sessie drukte ook Durrant het gaspedaal in en wist hij de break goed te maken door 108 op knappe wijze uit te gooien. Mede door gestuntel op de dubbels van de in Engeland woonachtige Schot werd de break verzilverd en opgevolgd door een tweede break voor de man uit Middlesbrough via een 104-finish. Ook de laatste leg van de tweede sessie werd op naam geschreven van ‘Duzza’, ondanks twee maximale scores van de nummer twee van de wereld: 6-4.

In de eindfase ontwikkelde de wedstrijd zich tot een ware achtbaan. Net toen de BDO-wereldkampioen van 2017 tot en met 2019 zijn tegenstander op de rug leek te hebben, zorgde een gevalletje ‘double trouble’ ervoor dat Wright de stand op 7-7 gelijk mocht zetten met onder meer een ijzersterke 121-finish op de bull. Niet veel later liet Durrant echter weer een fenomenale break noteren met een leg waarin hij liefst zes perfecte pijlen wierp. Hiermee was het verzet van de kleurrijke Schot dan eindelijk gebroken. ‘Duzza’ klaart de klus met een 90-uitgooi, wint 11-8 en is door naar de kwartfinale.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Betfred World Matchplay Darts 2020

Uitslagen woensdagavond tweede ronde

  • Daryl Gurney 11-5 Vincent van der Voort
  • Dimitri van den Bergh 11-9 Joe Cullen
  • Peter Wright 8-11 Glen Durrant
  • Danny Noppert 7-11 Adrian Lewis

Programma donderdagavond kwartfinales

  • Krzysztof Ratajski v Michael Smith
  • Simon Whitlock v Gary Anderson

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore