Darts

Wright geeft uitleg: 'Die bril stoorde me steeds meer'

20 juli 2020 17:03 Aangepast: 20 juli 2020 18:08
Peter Wright Beeld © PDC/Lawrence Lustig

Het kantelpunt in de wedstrijd tussen Peter Wright en Jose de Sousa was geen hoge finishes of slechte score, maar het moment waarop de Schot besloot zijn bril af te zetten. De regerend wereldkampioen legt uit waarom hij dat deed.

Het zicht van Wright over korte afstanden wordt minder en daarom ziet hij het bord na een tijdje wazig. Een bril bood uitkomst, maar bleek uiteindelijk juist een boosdoener. Bij een achterstand van 8-5 zette Wright zijn bril af, won hij vijf legs op rij en zegevierde hij alsnog. "Het licht reflecteerde via mijn bril", legt Wright uit tegenover Darts World. "Ik probeerde het te negeren, maar het stoorde me juist meer en meer."

Wright treft Glen Durrant in de volgende ronde en loopt dan tegen hetzelfde probleem aan. "Misschien moet ik het maar zo houden. Dan richt ik gewoon op de minst vage stukjes!"

Van Gerwen

Wright wist De Sousa uiteindelijk van zich af te schudden met een gemiddelde van 98,43, en daar baalde hij van. Michael van Gerwen gooide namelijk met 99,82 iets hoger. "Zo hoort dat", lacht hij. "We zijn de nummers 1 en 2 van de wereld, we moeten doelen voor elkaar stellen. We hebben het beiden nog niet laten zien in de eerste ronde, maar dat bewaren we voor later."

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Wright vraagt na wedstrijd meteen naar gemiddelde Van Gerwen: 'Zo hoort dat'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore