Darts

Operatie vrouw Wright ging niet volgens plan: 'Ze heeft nu meer pijn'

19 juli 2020 17:00 Aangepast: 19 juli 2020 19:47
Peter en Joanne Wright Beeld © Getty Images

Het gaat niet goed met de vrouw van Peter Wright, Joanne. Ze onderging enkele weken geleden een operatie aan haar rug, maar die ging niet zoals gehoopt.

Joanne heeft last van een aandoening in haar rug, waardoor ze veel pijn heeft in haar zenuwen. De pijn zou de komende jaren alleen maar erger worden en dus was een risicovolle operatie onvermijdelijk.

Operatie

"Ze gaat door een moeilijke periode. Ze heeft nu meer pijn dan voor de operatie", vertelt Wright in gesprek met Red Dragon Darts. "Daar baal ik enorm van. Ze willen haar ook niet opnieuw opereren. De doktoren zeggen dat ze zes tot twaalf maanden moet wachten tot de zwelling is weggezakt. Ze kan rondlopen, maar heeft veel pijn. Ze slaapt daarom het grootste deel van de dag."

World Matchplay

Desondanks is Joanne wel aanwezig tijdens de World Matchplay. "Je mag maar een persoon meenemen, maar we hebben gevraagd of we een extra persoon mochten meebrengen, mocht er iets misgaan", zegt hij. "Het is verschrikkelijk voor haar om 3,5 uur te moeten zitten, dus ze kan niet mee bij het trainen."

Wright is blij dat Joanne erbij is. Vorig jaar was er een periode waarin de regerend wereldkampioen zijn vrouw moest missen, en toen was hij niet zichzelf. "Het is niet fijn als ze er niet is, maar ze zal me steunen tijdens deze World Matchplay en mijn haar doen!", lacht Wright.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wright heeft opvallende reden voor pijlenwissel tijdens toernooi

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore