World Matchplay

Wade na verlenging voorbij Brown, Anderson verslaat Pipe

18 juli 2020 22:51 Aangepast: 19 juli 2020 00:12
James Wade Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Voormalig World Matchplay-winnaar James Wade heeft zich geplaatst voor de tweede ronde. 'The Machine' was na een verlenging met 12-10 te sterk voor Keegan Brown en gaat later deze week spelen tegen Gary Anderson.

Aanvankelijk leek het een makkelijke avond te worden voor de huidige nummer negen van de wereld, aangezien Wade dankzij onder meer een 104-finish snel op 4-0 kwam. De vijfde leg ging de kant op van Brown, die daarna wonderbaarlijk op een 5-4 voorsprong wist te komen. De daaropvolgende vijf legs gingen met de darts mee, waarna Wade via een break op matchpoint kwam. Opnieuw kwam Brown langszij, waardoor een verlenging voor de beslissing moest zorgen. Hierin bleek Wade toch de sterkste: 12-10. 

Anderson te sterk voor Pipe

In navolging van Wade heeft ook Gary Anderson de tweede ronde bereikt in Milton Keynes. 'The Flying Scotsman' was in een matig duel met 10-5 te sterk voor de 48-jarige Justin Pipe.

Nadat de eerste vier legs met de darts mee gingen, was het Pipe die in de vijfde leg een break wist te forceren. Direct na de onderbreking kwam Anderson via dubbel 10 langszij en ging het duel tot een 5-5 stand gelijk op. In de twaalfde leg slaagde Anderson er voor de eerste keer in om een break voorsprong te nemen en deze gaf hij niet meer uit handen. Uiteindelijk stapte de huidige nummer acht van de wereld met een 10-5 overwinning van het podium.

Whitlock zonder problemen voorbij Joyce

Whitlock zien we ook terug bij de laatste zestien van dit toernooi. De 51-jarige Australiër was in zijn eerste ronde met 10-4 te sterk voor Ryan Joyce, de huidige nummer 42 van de Order of Merit.

Whitlock begon sterk aan de partij en nam via onder meer een 84-finish direct een 3-0 voorsprong. 'The Wizard' leek zelfs op 4-0 te komen, maar Joyce voorkwam dit via een mooie 108-checkout. Joyce pakte ook de vijfde leg en leek op 3-3 te komen. Echter waren twee pijlen op de dubbel niet aan hem besteed. Whitlock liep vervolgens uit naar 7-2, waarna er vijf legs met de darts meegingen. In de veertiende leg wist 'The Wizard' nogmaals te breaken, waarmee hij de eindstand op 10-4 bracht. In de volgende ronde moet Whitlock het op gaan nemen tegen niemand minder dan Michael van Gerwen.

Uitslagen zaterdag 18 juli

  • Simon Whitlock 10-4 Ryan Joyce
  • Krzysztof Ratajski 10-4 Jermaine Wattimena
  • James Wade 12-10 Keegan Brown
  • Michael van Gerwen 10-7 Brendan Dolan
  • Gary Anderson 10-5 Justin Pipe

Programma zondag 19 juli

  • Mensur Suljovic - Jamie Hughes
  • Glen Durrant - Jeffrey de Zwaan
  • Rob Cross - Gabriel Clemens
  • Peter Wright - Jose de Sousa
  • Michael Smith - Jonny Clayton
Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Betfred World Matchplay Darts 2020

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore