Darts

Wright heeft opvallende reden voor pijlenwissel tijdens toernooi

14 juli 2020 15:15 Aangepast: 14 juli 2020 15:29
Peter Wright Beeld © Getty Images

Peter Wright is de koning van de pijlenwissels. De Schot verandert om de paar maanden van setje. Tijdens de laatste dag op de PDC Summer Series koos hij zelfs tijdens een toernooi voor nieuwe pijlen en daar had hij een opvallende reden voor.

"Ik had een nieuw setje meegenomen naar Milton Keynes. Dat setje had ik op de eerste dag al kunnen gebruiken, maar ik besloot te wachten tot de laatste dag", zegt Peter Wright in gesprek met de PDC. Met die nieuwe pijlen bereikte hij de halve finale, maar in die halve finale gebruikte de Schot plotseling andere darts. "Ik wist dat ik niet zo goed met dat setje zou gooien op televisie, dus heb ik voor de halve finale en finale mijn oude pijlen weer gebruikt."

Met 'oude pijlen' bedoelt Wright het setje dat hij voor het WK voor het eerst gebruikte en waarmee hij onder andere het WK en The Masters won. De Schot beseft dat hij voor de World Matchplay eigenlijk ook dat 'oude setje' zou moeten gebruiken, maar hij twijfelt. "Ik weet het nog niet", lacht hij. "We hebben nog een paar dagen om te experimenteren en te kijken wat dat oplevert."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wright toont al zijn gebruikte darts tijdens rondleiding door mancave

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore