Darts

Wright won PDC Summer Series: 'Wil dat Van Gerwen het weet'

13 juli 2020 16:02 Aangepast: 13 juli 2020 16:26
Peter Wright Beeld © PDC

Peter Wright pakte op de laatste dag van de PDC Summer Series zijn eerste eindzege tijdens het isolatietoernooi en eindigde daardoor als nummer 1 op de PDC Summer Series Order of Merit. De Schot is erg blij met die prestatie.

"Ik ben toch eerste geworden?", vraagt Peter Wright nog even aan Dan Dawson tijdens het interview na afloop van zijn gewonnen finale op de PDC Summer Series tegen Gerwyn Price. Het scheelde slechts 500 pond met Van Gerwen, maar de Schot pakte inderdaad de koppositie in het eindklassement. "Ik wil dat Michael het weet."

Wright wist uiteindelijk één toernooi te winnen in Milton Keynes, maar is van mening dat het er meer hadden kunnen zijn. Zo haalde hij op de eerste dag de finale, waar hij speelde tegen Van Gerwen. Na een 7-5 voorsprong gaf Wright die wedstrijd alsnog uit handen. "Daar kwam Michael goed weg", lacht Wright. "Maar het is fijn dat we weer terugzijn."

World Matchplay

De strijd tussen Michael van Gerwen en Peter Wright gaat vanaf zaterdag 18 juli verder. De twee maken dan namelijk hun opwachting op de World Matchplay in Milton Keynes. De Nederlander speelt in de eerste ronde tegen Brendan Dolan, terwijl de Schot Jose de Sousa treft.

Kijk alle wedstrijden van de World Matchplay live bij RTL7 of via Videoland.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voorspel de World Matchplay

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore