Darts

Wade: 'Als ik meer geld had, zou ik misschien wel met pensioen gaan'

13 juli 2020 11:26 Aangepast: 13 juli 2020 12:06
James Wade Beeld © Getty Images

James Wade is een van de meest ervaren mannen op het PDC-circuit. Al sinds 1999 speelt de Engelsman op het grote podium en daarom spookt de gedachte om te stoppen wel eens door zijn hoofd.

Dat vertelde Wade na zijn gewonnen Summer Series-toernooi afgelopen week. Tijdens de coronastop bracht hij veel tijd door met zijn vrouw en zoontje en dat beviel hem wel. "Het was geweldig. Ik zag veel jonge spelers online toernooien spelen, maar daar had ik geen zin in. De vrije tijd liet me al even aan mijn pensioen proeven. Als ik wat meer geld had gehad, was ik misschien al gestopt met darten", zegt hij lachend. 

"Ik kan nog steeds toernooien winnen. Ik zou stoppen als ik dat niet meer kan, maar het wordt wel steeds moeilijker", legt de nummer 9 van de wereld uit. "Ik ben nog maar 37, maar ik doe dit al heel lang. Ik ben een van de meest ervaren spelers op het circuit. Maar ik ben nog steeds gretig en ik kan nog steeds majors winnen."

Werk

Wade won de derde titel in Milton Keynes, maar beseft ook dat de dartwereld het niet alleen draait om winnen. "Het is mijn werk. Net zoals iedereen moet ik mijn brood verdienen. Het is dus fijn dat we weer terug zijn en aan het werk kunnen", zegt Wade.

Wade baalde wel van de omstandigheden. Alle spelers zaten vijf dagen opgesloten op een complex in Milton Keynes. "Het was echt verschrikkelijk. Ik speel al twintig jaar en ik heb een zere knie, zere elleboog. Als je dan maanden thuiszit en dan ineens vier dagen moet spelen, doet dat wel pijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wade: 'Valsspelen is een ziekte die zich steeds verder verspreidt in de dartwereld'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore