Loting World Matchplay

Van Gerwen loot Dolan op World Matchplay

12 juli 2020 20:07 Aangepast: 12 juli 2020 20:25
Michael van Gerwen Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen opent de jacht op de World Matchplay 2020 met een duel tegen Brendan Dolan. Dat is de uitkomst van de vandaag verrichte loting. Ook de overige vier Nederlandse deelnemers kennen hun tegenstander.

Met Dolan krijgt Van Gerwen een geduchte en ervaren tegenstander. De Noord-Ier kende een goed jaar op de ProTour en gaat als nummer 2 van de geschoonde ProTour Order of Merit naar het toernooi. De voorgaande drie ontmoetingen op een major werden overigens wel gewonnen door de Nederlander.

Van Gerwen zal gebrand zijn op een goede run op de World Matchplay. Hij won het toernooi voor het laatst in 2016 en verloor in de jaren daarna in de kwartfinale, de eerste ronde en de tweede ronde.

Naast Van Gerwen wisten ook Danny Noppert, Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort zich te plaatsen. Zij mogen met respectievelijk Gerwyn Price, Krzysztof Ratajski, Glen Durrant en Dave Chisnall hun borst natmaken. 

Geschiedenisboeken

De World Matchplay gaat hoe dan ook de geschiedenisboeken in. Het PDC-toernooi van het eerste uur wordt voor het eerst niet in Blackpool gespeeld, maar achter gesloten deuren in Milton Keynes, waardoor er geen publiek aanwezig zal zijn. Het toernooi wordt van 18 juli tot en met 26 juli gespeeld en is volledig te zien bij RTL7.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Uitzendtijden World Matchplay bekend, geen middagsessie

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore