Summer Series

Wright pakt op valreep alsnog eindzege op Summer Series

12 juli 2020 19:23 Aangepast: 12 juli 2020 19:32
Peter Wright Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Peter Wright heeft op de vijfde en laatste dag van de PDC Summer Series de eindzege gepakt. De Schot was in de finale te sterk voor Gerwyn Price.

Price kende een fantastische dag en gooide in iedere wedstrijd boven de 100 gemiddeld. In de halve finale zorgde hij samen met Devon Petersen voor spektakel door een gecombineerd gemiddelde van 215.8 te noteren. Helaas voor de Welshman was de finale zijn slechtste wedstrijd van de dag. Hij wist maar twee legs te pakken en verloor met 8-2.

Nederlanders

Dirk van Duijvenbode was de beste Nederlander op de laatste dag van de PDC Summer Series. Van Duijvenbode bereikte de laatste 16, maar strandde daar tegen Nathan Aspinall. Een ronde eerder gingen Martijn Kleermaker, Danny Noppert en Jermaine Wattimena onderuit. Michael van Gerwen verloor al in de tweede ronde van Devon Petersen.

Summer Series Order of Merit

Door de eindzege is Wright op het laatste moment voorbij Van Gerwen geglipt op de PDC Summer Series Order of Merit. De Schot verdiende 22.000 pond in Milton Keynes, tegenover de 21.500 pond van de Nederlander. Martijn Kleermaker eindigde als tweede Nederlander op de zestiende plaats. Danny Noppert (19) en Jermaine Wattimena (20) staan ook in de top 20.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore