Darts

Van Gerwen mogelijk tegen Ashton, Price opnieuw zonder te spelen naar tweede ronde

12 juli 2020 10:35 Aangepast: 12 juli 2020 10:58
Michael van Gerwen Beeld © Getty Images

De laatste loting van de PDC Summer Series 2020 is verricht. Michael van Gerwen begint de laatste dag met een duel tegen Ryan Meikle en treft daarna mogelijk de enige vrouwelijke deelnemer Lisa Ashton. Adrian Lewis en Justin Pipe hebben zich afgemeld.

Het laatste toernooi op de PDC Summer Series is voor veel spelers een spannende. Het is de laatste kans op een ticket voor de World Matchplay te bemachtigen. De top 16 van de PDC Order of Merit en de top 16 van de geschoonde PDC ProTour Order of Merit zien zich terug op de deelnemerslijst. Op dit moment zijn alleen Michael van Gerwen, Danny Noppert en Jermaine Wattimena als Nederlanders zeker.

Nederlanders

Voor Van Gerwen start het toernooi met een duel tegen Ryan Meikle. Bij een zege stuit de Nederlander op de winnaar van het duel tussen Lisa Ashton en Devon Petersen. Ashton won gisteren haar eerste duel op de PDC Summer Series en pakte tot nu toe 500 pond. De Zuid-Afrikaan kende tot nu toe een betere run en verzamelde al 3000 pond.

Voor Benito van de Pas, Derk Telnekes, Jan Dekker en Niels Zonneveld start de dag met een pittig duel. Zij treffen respectievelijk Michael Smith, Glen Durrant, Jose de Sousa en Ian White. Maik Kuivenhoven en Jitse van der Wal verzorgen het enige Nederlandse onderonsje in de eerste ronde.

Lewis en Pipe

Het vijfde toernooi van de Summer Series gaat niet van start met 128, maar met 126 spelers. Adrian Lewis en Justin Pipe hebben zich afgemeld. Lewis heeft persoonlijke redenen voor zijn afmelding, terwijl Pipe kampt met een blessure. Gerwyn Price, die op de tweede dag ook al een bye kreeg, en Peter Wright zijn de gelukkigen en mogen zonder te spelen door naar de tweede ronde.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore