Summer Series

Teleurstellende dag voor Nederlanders in Milton Keynes

11 juli 2020 19:46 Aangepast: 27 augustus 2020 17:23
Jermaine Wattimena Beeld © PDC

De vierde dag van de PDC Summer Series is er eentje om snel te vergeten voor Nederlandse dartliefhebbers. Geen enkele landgenoot bereikte de laatste 16. De toernooizege ging naar James Wade.

Met knappe zeges van onder andere Martijn Kleermaker - hij versloeg Luke Humphries met 107,7 gemiddeld - en Danny Noppert - hij versloeg Geert Nentjes met 107,4 gemiddeld - waren de voortekenen voor een goede dag goed, maar die hoop was snel vervlogen. Vijf Nederlanders bereikten de laatste 32, maar zij gingen allen onderuit in die ronde.

De loting bij de laatste 32 was de Nederlanders ook niet gunstig gezind. De vijf landgenoten troffen namelijk allemaal een speler uit de top 12. Martijn Kleermaker ging met 6-3 onderuit tegen Mensur Suljovic, Danny Noppert verloor met 6-5 van Rob Cross, Jermaine Wattimena werd met 6-4 uitgeschakeld door Michael Smith, James Wade was met 6-3 te sterk voor Jeffrey de Zwaan en Nathan Aspinall versloeg Benito van de Pas met ruime cijfers: 6-1. Michael van Gerwen verloor al in de eerste ronde van Joe Murnan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Murnan verrast Van Gerwen: exit in eerste ronde

Wade

De titel ging naar James Wade. De Engelsman was in de finale met 8-2 te sterk voor Rob Cross, die de finale bereikte door Mensur Suljovic met ruim 110 gemiddeld aan de kant te zetten. In die wedstrijd gooide Cross een negendarter. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore