Darts

Van Gerwen: 'Op het circuit lopen spelers met meer talent dan ik'

11 juli 2020 11:46 Aangepast: 11 juli 2020 12:07
Michael van Gerwen Beeld © Getty Images

Michael van Gerwen versloeg Jose de Sousa vrijdag in de finale van de derde dag van de PDC Summer Series. De Nederlander pakte daardoor zijn tweede titel in drie dagen in Milton Keynes. Ondanks dat de Nederlander een lange pauze had vanwege de corona weet hij zijn niveau snel te vinden.

"Ik heb mezelf natuurlijk wel voorbereid, maar dat had nog wel iets beter gekund", zegt Van Gerwen na afloop van de finale van de derde dag van de PDC Summer Series tegen de PDC. Toch weet hij wel waarom hij nu al zo'n hoog niveau haalt. "Als je veel talent hebt, wordt het wel een beetje makkelijker."

Ondanks zijn uitpuilende prijzenkast en positie op de wereldranglijst denkt Van Gerwen dat hij niet de speler is met het meeste talent op het PDC-circuit. Volgens de Nederlander hebben spelers als Michael Smith meer talent. "Maar zij gebruiken het niet zoals ik dat doe. Je moet het in je hoofd gebruiken en dat is heel belangrijk."

Rare en saaie speler

Van Gerwen praatte ook nog even over zijn finale tegen Jose de Sousa. De Portugees loopt nog niet lang rond op het circuit en spreekt nauwelijks Engels, maar is niet te onderschatten. "Hij is een rare en saaie speler", lacht Van Gerwen. "Ik weet niet wat ik van hem kan verwachten. Hij gooit gewoon zijn pijlen en hij is een fantastische speler. Het is niet de eerste keer dat hij een finale bereikt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Price, Cross en Wade treffen Nederlanders in Milton Keynes

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore