Darts

Van Gerwen wint tweede titel in drie dagen op Summer Series

10 juli 2020 18:45 Aangepast: 10 juli 2020 18:59
Michael van Gerwen Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen heeft opnieuw een dagzege gepakt in Milton Keynes. De Nederlander won zijn tweede titel in drie dagen op de Summer Series na een zege in de finale op Jose de Sousa: 8-3.

Van Gerwen begon zonder problemen aan de dag. Hij versloeg Alan Tabern, Kim Huybrechts en Robert Collins gemakkelijk en verloor slechts vijf legs tegen hen. Vervolgens schakelde hij James Wade (6-2) en Chris Dobey (6-4) met een 100+-gemiddelde uit en bereikte via Jeff Smith de finale.

In de finale trof Van Gerwen De Sousa. De Portugees versloeg onder andere Gerwyn Price en Daryl Gurney op weg naar de finale en kwam zelfs op een 2-0 voorsprong in de eindstrijd, maar daarna pakte Van Gerwen het initiatief. Hij won maar liefst acht van de negen legs en pakte daardoor zijn tweede titel in Milton Keynes. Op de eerste dag was Van Gerwen ook de beste. In de finale noteerde de Nederlander een gemiddelde boven de 100: 102,5.

Nederlanders

Buiten Van Gerwen was Jermaine Wattimena de beste Nederlander. Hij versloeg onder andere Michael Smith, maar ging bij de laatste 16 ten onder tegen wereldkampioen Peter Wright. De Schot gooide bijna 104 gemiddeld, waardoor hij Wattimena met 6-4 versloeg. Danny Noppert (tegen Jose de Sousa) en Vincent van der Voort (tegen Ian White) strandden een ronde eerder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore