Darts

Strijd om World Matchplay-tickets: vijf Nederlanders virtueel geplaatst

10 juli 2020 11:20 Aangepast: 10 juli 2020 12:04
Jermaine Wattimena Beeld © Getty Images

De strijd om de laatste tickets voor de World Matchplay nadert haar climax. Met nog drie Summer Series-toernooien te spelen hebben veel spelers nog altijd zicht op plaatsing voor het op een na grootste toernooi van het jaar.

Na de Summer Series is het deelnemersveld voor de World Matchplay definitief. De top 16 van de PDC Order of Merit en de top 16 van de geschoonde PDC ProTour Order of Merit mogen zich opmaken voor deelname. Op dit moment hebben vijf Nederlanders een World Matchplay-ticket in handen. 

PDC Order of Merit

Michael van Gerwen is als nummer 1 van de wereld al zeker van deelname. Hij zal de enige Nederlander zijn die zich via de PDC Order of Merit weet te plaatsen. In het kielzog van de Brabander weet ook de top 14 van de wereldranglijst al dat zij deelnemen aan de eerste major na de coronastop. Simon Whitlock en Glen Durrant moeten nog enkele ponden verdienen om spelers als Stephen Bunting en Jonny Clayton onder zich te houden.

PDC ProTour Order of Merit

Op de ProTour Order of Merit zijn de verschillen kleiner en is er nog veel mogelijk. Met Danny Noppert, Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort heeft Nederland op dit moment vier extra World Matchplay-deelnemers. Noppert en Wattimena lijken zich als nummers 3 en 5 van de lijst weinig zorgen te hoeven maken, maar De Zwaan en zeker Van der Voort moeten nog aan de bak. Aan de andere kant hebben spelers als Ron Meulenkamp en Dirk van Duijvenbode nog een kleine kans zich te plaatsen.

World Matchplay

De World Matchplay wordt van 18 juli tot en met 26 juli gespeeld op hetzelfde complex als de PDC Summer Series in Milton Keynes. Vanwege de coronabeperkingen is het toernooi voor het eerst in de historie niet in de Winter Gardens in Blackpool en wordt er zonder publiek gespeeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Uitzendtijden World Matchplay bekend, geen middagsessie

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore