Summer Series Order of Merit

Van Gerwen leidt Summer Series-ranglijst, Kleermaker in top 10

10 juli 2020 09:24 Aangepast: 10 juli 2020 12:22
Michael van Gerwen Beeld © Getty Images

Na tweede dagen is Michael van Gerwen de lijstaanvoerder van de PDC Summer Series Order of Merit. De Nederlander pakte 11000 pond en blijft de winnaar van dag 2, Ryan Joyce, nipt voor.

De runner-ups van de laatste dagen, Peter Wright en Dave Chisnall, volgen met een bedrag van 8250 pond en zijn de laatste twee spelers uit de 'kopgroep'. Glen Durrant en Gabriel Clemens, de twee nummers 5 van de ranking, sprokkelden namelijk beiden 4500 pond bij elkaar.

De tweede Nederlander op de ranking is Martijn Kleermaker. De speler uit Harderwijk kende een sterk begin in Milton Keynes en beloont dat met een gedeelde achtste plek in de lijst. Danny Noppert (16), Niels Zonneveld (18) en Benito van de Pas (19) staan ook in de top 20.

PDC Summer Series Order of Merit

De PDC Summer Series Order of Merit is van belang met het oog op de Grand Slam of Darts. De beste speler in Milton Keynes krijgt namelijk een ticket voor het PDC-/BDO-toernooi, dat van 14 tot en met 22 november wordt gespeeld. Van Gerwen is overigens al zeker van deelname aan de Grand Slam dankzij onder andere zijn UK Open-titel en finaleplaats op het WK.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore