Darts

Joyce wint eerste PDC-titel na bizarre finale tegen Chisnall

09 juli 2020 18:58 Aangepast: 09 juli 2020 19:58
Ryan Joyce Beeld © Getty Images

Ryan Joyce heeft zijn eerste titel bij de PDC gewonnen. De nummer 44 van de wereld kwam in de finale van de tweede dag van de PDC Summer Series uit verslagen positie terug en versloeg Dave Chisnall met 8-7.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Chisnall. Hij bereikte de finale door onder andere Benito van de Pas, Maik Kuivenhoven en Martijn Kleermaker te verslaan en stond in die eindstrijd na tien legs met 7-3 voor. Hij had nog een leg nodig voor zijn veertiende Players Championship-titel, maar die kwam niet. Joyce won maar liefst vijf legs op een rij, mede dankzij drie gemiste wedstrijdpijlen in de veertiende leg van Chisnall, en pakte de eindzege.

Het is de eerste keer sinds 2017 dat Joyce een titel wint. Drie jaar geleden won hij de BDO Gold Cup tegen koste van Wayne Warren, zijn tot vandaag enige toernooizege. Enkele maanden na die titel stapte Joyce over naar de PDC. Bij de PDC haalde Joyce in 2019 de kwartfinale van het WK Darts, waarin hij werd uitgeschakeld door Michael van Gerwen.

Nederlanders

Martijn Kleermaker gaat de boeken in als beste Nederlander tijdens de tweede dag in Milton Keynes. De darter uit Harderwijk strandde in de kwartfinale tegen Chisnall, nadat hij onder andere Stephen Bunting en Krzysztof Ratajski had verslagen. In ronde eerder vonden Niels Zonneveld, Maik Kuivenhoven en Jermaine Wattimena hun Waterloo.

Voor Michael van Gerwen, de winnaar van het eerste toernooi van de Summer Series, eindigde de tweede dag bij de laatste 32. Landgenoot Kuivenhoven, die Van Gerwen eerder dit jaar ook al versloeg, was na een mooi gevecht met 6-5 te sterk.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zegereeks Van Gerwen voorbij: Kuivenhoven is Brabander voor tweede keer dit jaar de baas

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore