Summer Series

Zegereeks Van Gerwen voorbij: Kuivenhoven is Brabander voor tweede keer dit jaar de baas

09 juli 2020 16:43 Aangepast: 09 juli 2020 17:07
Michael van Gerwen Beeld © Getty Images

Michael van Gerwen zal zijn Summer Series-titel niet prolongeren. De Brabander is tijdens de tweede dag van de PDC Summer Series bij de laatste 32 uitgeschakeld door landgenoot Maik Kuivenhoven. Het is al de tweede keer dit jaar dat de nummer 1 van de wereld zich verslikt in de man uit Zuid-Holland.

Kuivenhoven begon sterk en kwam, mede door enkele missers van Van Gerwen, op een 5-2 voorsprong. De Brabander wist zich toch nog terug te knokken tot 5-5, waardoor een elfde leg de beslissing moest brengen. Kuivenhoven begon met een score van 140 en maakte hij via 64 af, terwijl zijn opponent op 50 stond te wachten.

Tweede nederlaag

Eerder dit jaar was Kuivenhoven Van Gerwen ook al de baas. Tijdens het laatste toernooi voor de coronastop, Players Championship 8, schakelde Kuivenhoven 'Mighty Mike' uit. "Als je de nummer 1 van de wereld mag verslaan, is dat natuurlijk stoer", zei Kuivenhoven in gesprek met RTL7 Darts tijdens de coronastop. "Veel mooier kan je het niet hebben dan de nummer 1 verslaan. Ja, op het WK misschien, maar dit is een goed begin!"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore