Darts

Van Duijvenbode toont zich comeback-koning, Van Gerwen foutloos

09 juli 2020 15:26 Aangepast: 09 juli 2020 15:33
Dirk van Duijvenbode Beeld © PDC Europe

Dirk van Duijvenbode staat in de derde ronde van het tweede toernooi op de PDC Summer Series na twee knappe comebacks. Michael van Gerwen had in de eerste rondes weinig problemen met William O'Connor en Mervyn King.

Van Duijvenbode verloor op de eerste dag van de Summer Series in de eerste ronde van Steve Brown en opnieuw leek de Nederlander snel naar zijn hotelkamer te kunnen. Tegen Darius Labanauskas keek hij tegen een 4-1 achterstand aan, maar hij wist daarna vijf van de zes legs te winnen, waardoor hij alsnog de volgende ronde bereikte.

In de tweede ronde was Joe Cullen de tegenstander. Tegen de Engelsman kwam Van Duijvenbode 3-0 en 5-2 achter, maar opnieuw gaf hij niet op. Hij won vier legs op een rij en begon de legs van zijn tegenstander beide keren met 180 en 140. 

Nederlanders

Voor Van Gerwen heeft de tweede dag van de Summer Series nog geen problemen opgeleverd. De winnaar van het eerste toernooi in Milton Keynes was met een gemiddelde van ruim 101 te sterk voor William O'Connor (6-2). Ook Mervyn King kon Van Gerwen niet aan het wankelen brengen. Hij ging met 6-1 onderuit.

Verder nam Martijn Kleermaker in de eerste ronde revanche op Stephen Bunting, de man die hem op de eerste dag wist uit te schakelen, terwijl Niels Zonneveld opnieuw een grote naam versloeg. Nadat hij gisteren Nathan Aspinall te slim af was, was vandaag Steve Beaton aan de beurt: 6-2. Maik Kuivenhoven en Jelle Klaasen wisten hun eerste wedstrijd te winnen met een gemiddelde van 100+.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore