Darts

Van Gerwen wil door: 'Dan kan ik ook de andere vier toernooien winnen'

09 juli 2020 09:34 Aangepast: 09 juli 2020 09:48
Michael van Gerwen Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen sleepte de eerste titel na de coronastop in de wacht. Hij versloeg Peter Wright in de finale van het eerste toernooi op de Summer Series en hoopt ook de volgende dagen te kunnen knallen in Milton Keynes.

"Als ik mijn topvorm weer laat zien, kan ik ook de overige vier toernooien winnen", zegt Van Gerwen na afloop van de finale tegenover de PDC. De Nederlander zag echter dat het niveau tijdens de Summer Series al ontzettend hoog lag. "In de tweede ronde, tegen William Borland, kreeg ik al een matchdart tegen. Zulke dingen kunnen dus heel snel omslaan, je weet nooit wat er gaat gebeuren."

Nadat Van Gerwen in de tweede ronde met de schrik vrijkwam tegen Borland, dreef ook Callan Rydz de nummer 1 van de wereld tot het uiterste. "Het zijn geweldige spelers. Op dit podium zijn er geen makkelijke wedstrijden meer. Vroeger, toen ik net was overgekomen van de BDO, had een heel makkelijke eerste en tweede ronde kunnen hebben. Nu maakt het niet uit wie je loot, je moet altijd op je hoede zijn."

Pauze

Sinds 15 maart had Van Gerwen geen competitieve wedstrijd meer gespeeld, zijn langste pauze in lange tijd. Hij spendeerde veel tijd met zijn familie, waaronder zijn pasgeboren zoontje. Desondanks is Van Gerwen blij weer terug te zijn. "Darts is mijn passie. Ik wil performen en ik ben blij dat ik iedereen heb laten zien wat ik kan", aldus Van Gerwen. Ik heb hard gewerkt, het had iets harder gekund, maar het was genoeg."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Gerwen zet direct de toon met knappe toernooizege na coronastop

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore