Darts

Van Gerwen zet direct de toon met knappe toernooizege na coronastop

08 juli 2020 21:40 Aangepast: 08 juli 2020 22:11
Michael van Gerwen Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen heeft het eerste toernooi na de corona-onderbreking gewonnen. De Nederlander was na een zenuwslopende finale met 8-7 te sterk voor regerend wereldkampioen Peter Wright.

Alle PDC-tourkaarthouders verzamelden zich vandaag voor de herstart van het seizoen in Milton Keynes. Zij spelen tot en met zondag de PDC Summer Series in een coronavrije omgeving. Alle spelers en stafleden werden voor aanvang van het toernooi getest en kregen een negatieve uitslag. Zij mogen het complex de komende dagen niet verlaten. Daarnaast moeten spelers te allen tijde één meter afstand van elkaar houden.

Van Gerwen

Waar de meeste spelers de afgelopen maanden hun vorm op peil hielden met online toernooien, zoals de Home Tour, besloot Van Gerwen alleen enkele trainingssessies in te plannen. Van een gebrek aan wedstrijdritme was echter geen sprake. De Nederlander gooide in vier van de zes wedstrijden voor de finale boven de 100 gemiddeld en kreeg slechts veertien legs om de oren.

In de finale trof Van Gerwen de Schot Wright. De wedstrijd bleef in de beginfase in evenwicht, maar in de zesde leg plaatste Van Gerwen een break en na zeven legs was de stand 5-2. Van Gerwen kreeg vervolgens de kans om zijn voorsprong nog verder uit te bouwen, maar dat werd voorkomen door een 112-finish van Wright. Het gaf de Schot vertrouwen, want hij won vijf legs op rij en kwam op een leg van de zege, maar daar haperde de motor. Van Gerwen sloeg de opmars van zijn tegenstander af en won zelf drie legs op rij voor de overwinning.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ouderwetse turbo brengt Van Gerwen bij laatste 16

Miniatuurvoorbeeld
Luister onze nieuwe podcast:

Jacklin de slechtste BDO-voorzitter ooit? 'Ja, hij had meteen een vooroordeel over mij'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore