Darts

Ouderwetse turbo brengt Van Gerwen bij laatste 16

08 juli 2020 19:20 Aangepast: 08 juli 2020 19:30
Michael van Gerwen Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen heeft de laatste 16 van het eerste toernooi op de PDC Summer Series bereikt. De Nederlander rekende met ijzersterke gemiddeldes af met William Borland en Callan Rydz.

Tegen Borland leek het mis te gaan voor de nummer 1 van de wereld. Na een 2-0 voorsprong voor de Nederlander pakte de Brit vier legs op een rij. Van Gerwen besloot een beroep te doen op zijn turbo en won drie legs op rij met twee elfdarters en een twaalfdarter. Uiteindelijk won de Brabander met 6-5 en een gemiddelde van ruim 105. Ook een wedstrijd later, toen Van Gerwen Rydz met 6-4 versloeg, noteerde hij een gemiddelde van 105+.

Naast Van Gerwen staat ook Danny Noppert bij de laatste 16. Hij kwam tot nu toe nauwelijks in de problemen tegen Darius Labanauskas (6-3), Madars Razma (6-2) en Ross Smith (6-5). 

Voor Martijn Kleermaker, Benito van de Pas en Vincent van der Voort eindigden het eerste avontuur op de Summer Series bij de laatste 32. Kleermaker versloeg eerder nog Gerwyn Price, maar was niet opgewassen tegen Stephen Bunting. Van de Pas verloor van Glen Durrant en Van der Voort miste een handvol pijlen voor een plek bij de laatste 16 ten koste van Mensur Suljovic.

Miniatuurvoorbeeld
Luister onze nieuwe podcast:

Jacklin de slechtste BDO-voorzitter ooit? 'Ja, hij had meteen een vooroordeel over mij'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore