Darts

Wright en Price ontsnappen tegen Nederlanders, Van Gerwen wint makkelijk

08 juli 2020 15:59 Aangepast: 08 juli 2020 16:39
Peter Wright Beeld © Getty Images

Peter Wright en Gerwyn Price hebben stof tot nadenken na hun eerste optreden op de PDC Summer Series. De twee topspelers kwamen met de schrik vrij tegen respectievelijk Ron Meulenkamp en Jelle Klaasen. Michael van Gerwen won wel zonder moeite.

Vanwege de corona-uitbraak lag de dartwereld sinds 15 maart stil. De PDC doorbreekt die droogte met de PDC Summer Series, een coronavrij toernooi bestaande uit vijf Players Championships. Alle 229 aanwezigen werden voor aanvang getest op het coronavirus. Zij mogen het complex in Milton Keynes gedurende het toernooi niet verlaten.

Topspelers

Price begon zijn avontuur op de Summer Series tegen Klaasen en keek na acht legs tegen een 5-3 achterstand aan. Een leg later kreeg de Nederlander drie pijlen voor een 36-finish en de zege, maar hij miste. De Welshman stapte in en trok de zege alsnog naar zich toe. Ook wereldkampioen Wright had een beslissende leg nodig. Hij wist Ron Meulenkamp met een nipte overwinning op de knieën te krijgen.

Van Gerwen kende in tegenstelling tot zijn voornaamste concurrenten geen problemen in de eerste ronde. Hij trof de Ierse Ciaran Teehan en won zijn eerste wedstrijd op de PDC Summer Series met 6-1 en een gemiddelde van 96,3.

Zonneveld

Niet alle topspelers kwamen goed weg tegen een Nederlander. Nathan Aspinall verslikte zich in Niels Zonneveld. Ondanks een 4-1 voorsprong liet de 21-jarige darter uit Uitgeest Aspinall terugkomen en zelfs de leiding pakken. Zonneveld kwam in de laatste twee legs terug en won de wedstrijd met een twaalfdarter.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore