Darts

Van Gerwen, Wright en Price zetten elkaar met uitspraken op scherp in aanloop naar Summer Series

07 juli 2020 14:54 Aangepast: 07 juli 2020 14:57
Beeld © Getty Images

Na maanden zonder competitieve wedstrijden gaat het PDC-circuit woensdag weer verder met de PDC Summer Series. De drie beste darters van de wereld, Michael van Gerwen, Peter Wright en Gerwyn Price, zetten elkaar in aanloop naar dat toernooi met uitspraken in de media op scherp.

"Als iedereen zijn beste spel speelt, is er maar een speler die mij kan verslaan. En dat ben ik zelf. Simpel", waren de woorden van Van Gerwen tegenover darts1.de. "Dat weet iedereen, maar ze geven het niet zo snel toe. Als ik goed speel, win ik. Maar het is de kunst om dat 365 dagen per jaar te doen. Je mag geen fouten maken, want dan slaan anderen toe."

Van Gerwen heeft ook veel respect voor zijn collega's. "Natuurlijk zijn er andere goede spelers. Gerwyn Price heeft zich ontzettend goed ontwikkeld de laatste tijd. En Peter Wright natuurlijk. Maar zoals ik al zei, moet ik gewoon mijn beste spel spelen, want dan win ik", aldus Van Gerwen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Speciale regels Summer Series: diskwalificatie bij aanhoudend negeren social distancing, spelers worden scheidsrechters

Wright

Wright had zijn jaar als wereldkampioen waarschijnlijk anders voorgesteld. Vanwege de corona moest ook hij thuis afwachten en daar is het pijlen wisselen weer begonnen. "Het zou stom zijn om niet bij mijn WK-setje te blijven, want ik won er naast het WK ook The Masters en enkele vloertoernooien mee, maar ik ben eigenwijs. Ik zoek altijd naar verbeteringen", zegt Wright tegen de PDC.

Wright is naast eigenwijs ook behoorlijk zelfverzekerd. "Ik weet nog niet met welke pijlen ik ga gooien, maar ik neem vijf verschillende setjes mee", aldus Wright, die blij is dat de Summer Series in Milton Keynes worden gehouden. "Ik won daar The Masters en een Players Championship met een negendarter. Misschien win ik alle Summer Series-toernooien met vijf verschillende setjes!"

Price

Naast Van Gerwen en Wright barst ook Price van het zelfvertrouwen. De Welshman heeft hard getraind en kijkt uit naar de herstart van de PDC-kalender. "Het vele trainen werpt zijn vruchten af", meent Price. "Ik denk dat ik nu beter speel dan toen we stopten. Nu moet ik die vorm nog naar het wedstrijdbord zien te krijgen."

Price kijkt verder dan de Summer Series en neemt geen genoegen met zijn huidige derde plek op de wereldranglijst. "Als ik de komende vier à vijf jaar kan brengen wat ik heb laten zien, kan ik de nummer 1 van de wereld worden", zei Price tegen PDC. "Hopelijk kan ik dan net zo dominant zijn als Michael van Gerwen was de laatste jaren. Ik weet zeker dat ik dat zou kunnen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Alle toppers aanwezig op Summer Series, twee Nederlandse afzeggingen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore