Darts

Wereldkampioen Warren keert BDO de rug toe: 'Wil eerste MAD-wereldkampioen worden'

07 juli 2020 10:26 Aangepast: 07 juli 2020 11:14
Wayne Warren Beeld © Getty Images

Wayne Warren kroonde zich ruim een half jaar geleden tot wereldkampioen bij de BDO, maar wenst niet langer BDO'er genoemd te worden. De Welshman heeft zijn steun uitgesproken aan de nieuwe bond van Steve Brown: MAD.

Dat zegt Warren in gesprek met Darts World. De regerend wereldkampioen is klaar met alle politieke spelletjes bij de BDO. "Ik heb met Steve gesproken en zijn visie en ideeën voor darters zijn geweldig", aldus Warren. "Hij is precies wat onze sport nodig heeft om te kunnen groeien. Hij heeft mijn volledige steun als MAD-speler. Als de toernooien met een beetje geluk weer terugkeren zou het geweldig zijn de eerste MAD-wereldkampioen te worden."

Warren kreeg al een goed gevoel bij MAD na het eerste telefoongesprek met Brown. "Het was heel speciaal om door Steve op zo'n voetstuk geplaatst te worden tijdens onze eerste gesprek. Hij noemde me zelfs een icoon", gaat Warren verder. "Hij had meer respect in een telefoongesprek dan dat ik heb gehad van alle andere personen in de dartwereld de laatste tijd."

MAD

Brown is vanzelfsprekend blij met de toezeggingen van Warren. "MAD zal meerdere iconen onder zich hebben die al grote dingen bereikten in onze sport. We zullen hen altijd respecteren met toegang tot toernooien, demotoernooien en promotionele hulp, zodat zij al onze toernooien naar een hoger niveau kunnen tillen. Alle mensen zullen dan zien dat MAD de ideale weg is voor een kroegdarter naar het grote podium."

MAD staat voor Modern Amateur Darts en zij willen de amateursport in Engeland overnemen van de BDO, al zijn er meer kapers op de kust. Naast de BDO en MAD willen ook organisaties als de WDF en UKDA zich mengen in de amateursport. Benieuwd naar het strijdplan van MAD-oprichter Steve Brown? Luister morgen naar de nieuwe RTL Darts Bullseye, de podcast.

BDO

Warren keert op deze manier de bond die hem zo teleurstelde de rug toe. De Welshman moest als wereldkampioen genoegen nemen met een cheque van slechts 23.000 pond, terwijl zijn voorganger 100.000 pond mocht bijschrijven. Na, in Warrens ogen, slechte communicatie, slechte keuzes en meerdere leugens was hij er klaar mee. "De BDO bestaat gewoon niet meer. Ze betekenen niets meer voor mij", zei hij.

Het is voor de BDO de volgende tegenvaller. Voorzitter Des Jacklin maakte maandag bekend dat twee van de 65 counties besloten hebben zich bij een andere organisatie aan te sluiten. Eerder liepen al meerdere spelers over naar de PDC en ook financieel gaat het niet goed met de bond.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

BDO verliest grip: twee counties nemen afscheid

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore