Darts

BDO verliest grip: twee counties nemen afscheid

06 juli 2020 16:49 Aangepast: 06 juli 2020 18:24
BDO Beeld © Getty Images

De BDO verliest steeds meer grip in de dartwereld. Via Facebook bevestigt de bond dat er inmiddels twee counties zijn overgestapt naar een andere organisatie.

Nadat eerder bekend werd dat BDO Enterprises op de rand van de afgrond staat, heeft ook BDO BICC, de andere tak van de BDO, het moeilijk. BDO BICC is de organisatie die verantwoordelijk is voor het amateurdarten in Engeland. Zij zijn de overkoepelende bond voor 65 aangesloten counties (soort provincies) en verzorgen de lokale competities.

Er komen echter steeds meer organisaties die hopen de plek van BDO BICC in te nemen, zoals MAD en UKDA. MAD-oprichter Steve Brown zei eerder: "Het was frustrerend om te zien hoe negatief er iedere keer over de BDO en daarmee ook het amateurdarten gesproken werd." Inmiddels heeft de BDO bevestigt dat er twee counties zijn overgelopen naar een andere organisatie.

Aanstaande woensdag is MAD-oprichter Steve Brown te gast in RTL Darts Bullseye, de podcast. Hij vertelt onder andere over zijn plannen met MAD en hoe hij de concurrentiestrijd met de BDO ziet. Houd onze sociale kanalen aanstaande woensdag in de gaten.

Duidelijke brief

Om het weglopen van counties te stoppen, heeft de BDO een duidelijke brief verzonden. "Het is een grote fout om de BDO te verlaten voor de algemene vergadering op 13 juli, want het heeft grote consequenties. Een county verliest bij afmelding al haar recht op de prijzenpot bij de BDO. Het is overigens een fout om te denken dat de BDO-prijzenpot geen waarde meer heeft", schrijft BDO-voorzitter Des Jacklin. Daarnaast geeft Jacklin aan dat een county die wil terugkeren bij de BDO, onderaan in de competitie moet starten en een 'rejoining fee' moet betalen.

Jacklin benadrukt dat hij nog altijd de volle steun heeft van 50 procent van de counties en hoopt dat twijfelende counties wachten tot na de algemene vergadering. "Als je besluit weg te gaan, gooi je een geschiedenis van meer dan 40 jaar weg. We kunnen en gaan de BDO herstellen", zo sluit Jacklin af.

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore