Darts

Van Gerwen: 'Als iedereen zijn beste spel speelt, kan er maar één mij verslaan'

06 juli 2020 11:20 Aangepast: 06 juli 2020 11:24
Michael van Gerwen Beeld © Getty Images

Na weken zonder competitieve wedstrijden maakt Michael van Gerwen woensdag weer zijn opwachting aan de oche. De Nederlander is tijdens de herstart van het PDC-circuit voor niemand bang.

"Als iedereen zijn beste spel speelt, is er maar een persoon die mij kan verslaan en dat ben ikzelf", vertelt Van Gerwen in gesprek met darts1.de. "Als ik goed speel, weet ik dat ik ga winnen. Dat weet iedereen, maar dan moet je het wel doen. Het is een zware taak om 365 per jaar hetzelfde te brengen. Ik heb een grote rug en daar hangt een groot vizier op."

Price

Een van de mannen die Van Gerwen altijd tot het uiterste drijft, is Gerwyn Price. Ondanks dat de twee rivalen zijn geworden, is het onderlinge contact tussen hen goed. "Hij is een fantastische kerel. We oefenen regelmatig samen, dan praten we en maken we grappen. Hij heeft echt karakter en ik houd van mensen met karakter", aldus Van Gerwen.

Toch heeft Van Gerwen ook wat aan te merken op het spel van zijn Welshe rivaal. "Hij schreeuwt al bij een score van 60. Het is niet natuurlijk en waarschijnlijk doet hij het om anderen uit hun spel te halen", zegt de Brabander, die zelf ook regelmatig schreeuwt. Al is er belangrijk verschil. "Ik doe het ook, maar bij mij is het altijd echt. Ik denk niet voor een worp na of ik ga juichen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Price aast op koppositie wereldranglijst: 'Kan net zo dominant zijn als Van Gerwen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore