Summer Series

Alle toppers aanwezig op Summer Series, twee Nederlandse afzeggingen

03 juli 2020 16:11 Aangepast: 03 juli 2020 16:26
Michael van Gerwen Beeld © Lawrence Lustig/PDC

117 van de 128 tourkaarthouders staan komende woensdag aan de start van de PDC Summer Series. Alle topspelers, zoals Michael van Gerwen, Peter Wright en Gerwyn Price, zijn aanwezig bij de herstart van het seizoen. Twee Nederlanders hebben afgezegd.

De PDC Summer Series is een coronaproof toernooi van 8 tot en met 12 juli in Milton Keynes, bestaande uit vijf Players Championships. Alle spelers worden voor aanvang getest op het virus en alleen negatief geteste spelers mogen het complex betreden. Op het complex is het hotel, een restaurant en de speelgelegenheid te vinden, waardoor spelers alles binnen handbereik hebben. Zij mogen daarom het complex daarna tot het einde van het toernooi niet verlaten.

Slechts elf van de 128 spelers zullen niet in Milton Keynes zijn volgende week. Vanwege de coronamaatregelen zijn niet alle spelers in staat af te reizen naar Engeland, terwijl andere spelers niet willen reizen of andere verplichtingen hebben. Onder hen zijn twee Nederlanders: Wesley Harms en Yordi Meeuwisse. Ook spelers als Kyle Anderson, Damon Heta en Cristo Reyes hebben afgezegd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Summer Series telt definitief voor wereldranglijst, winnaar naar Grand Slam of Darts

Vervangers

Toch blijft het aantal Nederlanders in Milton Keynes op 19. Om de lege plekken op te vullen nodigt de PDC, zoals bij alle Players Championships, de top van de Challenge Tour uit. Jitse van der Wal en Arjan Konterman nemen daardoor ook deel aan de PDC Summer Series. Daarnaast hebben ook spelers als Scott Mitchell, Andrew Gilding en Cameron Menzies een uitnodiging ontvangen.

Nederlanders op Summer Series
Jeffrey de Zwaan Geert Nentjes Dirk van Duijvenbode
Jan Dekker Danny Noppert Mike van Duivenbode
Jelle Klaasen Derk Telnekes Michael van Gerwen
Martijn Kleermaker Benito van de Pas Jermaine Wattimena
Arjan Konterman Vincent van der Meer Niels Zonneveld
Maik Kuivenhoven Vincent van der Voort  
Ron Meulenkamp Jitse van der Wal  

 

Wil je de hele lijst bekijken? Klik hier.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore