Geen publiek

Zien we een ingetogen Gerwyn Price tijdens de World Matchplay?

03 juli 2020 13:14 Aangepast: 03 juli 2020 14:42
Gerwyn Price Beeld © Getty Images

Voor het eerst in de geschiedenis van de World Matchplay wordt het toernooi niet in Blackpool gehouden, maar achter gesloten deuren in Milton Keynes. Er zal dus geen publiek aanwezig zijn, maar dat vindt Gerwyn Price, de nummer 3 van de wereld, niet direct erg.

"Het maakt mij niet uit of er publiek is of niet. Tijdens tv-toernooien en majors maakt het publiek het wel speciaal, maar ik kan goed omgaan met beide situaties. Tijdens de UK Open in 2018 (toen er ook zonder publiek werd gespeeld, red) haalde ik de kwartfinale", aldus Price in gesprek met PDCTV. "Het is jammer voor de mensen die een kaartje hadden gekocht, ik had gedacht dat er toch publiek toegelaten had kunnen worden. Maar gelukkig gaat het toernooi gewoon door."

Anders

Alle spelers zijn wel gewend aan het spelen zonder publiek. Tijdens Players Championships spelen zij namelijk ook zonder. "Dat is wel anders, want je moet daar stil zijn", gaat de op tv zo uitbundige Price verder. "Je moet jezelf dan een beetje inhouden en soms speel ik dan zelfs iets beter, maar het kan beide kanten opgaan. Maar ik weet niet of de Players Championship-regels ook van toepassing zullen zijn tijdens de World Matchplay. Als dat zo is, zal ik iets anders spelen dan normaal op tv."

Price nam ook deel aan de Home Tour, het online toernooi van de PDC tijdens de coronacrisis. Dat toernooi was te vergelijken met een ProTour, maar voor de Welshman, die de tweede ronde niet wist te halen, waren er grote verschillen. "Ik miste de adrenaline, de sfeer. Ik weet dat die dingen er ook tijdens ProTours niet zijn, maar ik denk dat het dan anders voelt met alle spelers om je heen. Gewoon een speler naast je hebben, dat heb ik ook nodig."

Winnen

Dat World Matchplay 2020 een ander karakter krijgt dan normaal, is een feit. "Maar aan de andere kant blijft het format hetzelfde. We beginnen met first to 10 en dat wordt steeds langer. Daar houd ik van, net als Michael (van Gerwen, red) en Peter (Wright, red)", geeft Price toe. "Misschien win ik de World Matchplay achter gesloten deuren wel, wie weet."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Price grapt: 'Anderson van meest favoriete naar ergste tegenstander gegaan!'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore