Darts

Porter: 'Al 108 aanmeldingen voor Summer Series'

03 juli 2020 10:16 Aangepast: 03 juli 2020 12:03
Jeffrey de Zwaan

Bijna alle tourkaarthouders zijn vanaf komende woensdag aanwezig bij de herstart van het PDC-circuit. Die verwachting heeft PDC-directeur Matthew Porter uitgesproken.

"Als ik er een getal op zou moeten plakken, denk ik dat 122 tourkaarthouders (van de 128, red.) zullen deelnemen aan de PDC Summer Series", zegt Porter in gesprek met MDA Promotions. "We hebben op dit moment al 108 aanmeldingen en van de overigen weet ik dat er enkelen zijn die al een kamer hebben geboekt, dus die komen er vanzelfsprekend nog bij."

Vanwege de coronamaatregelen zal het niet voor iedereen mogelijk zijn om naar Engeland af te reizen. Zo verwacht Porter niet dan de in Australië wonende Kyle Anderson en Damon Heta aan de herstart zullen verschijnen. "Daarnaast zullen er nog enkele Europese jongens zijn die werkverplichtingen hebben of terughoudend zijn om te reizen", aldus Porter. Aan de andere kant is de verwachting dat Jeff Smith uit Canada en Kai Fan Leung uit Hong Kong wel aanwezig zijn.

Challenge Tour

De lege plekken worden opgevuld met spelers van de Challenge Tour. De koploper van die competitie, Scott Mitchell, heeft al aangegeven een uitnodiging te hebben ontvangen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Niet-Britse spelers hoeven niet in quarantaine voor Summer Series

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore