World Matchplay

PDC-directeur Porter: 'Doen er alles aan om de World Matchplay zo aantrekkelijk mogelijk te maken'

02 juli 2020 17:03 Aangepast: 02 juli 2020 17:08
PDC-directeur Matt Porter Beeld © PDC

De World Matchplay wordt het eerste grote toernooi na de coronacrisis. Het toernooi zal er echter vanwege het coronabeleid anders uitzien dan we gewend zijn. Daar baalt ook PDC-directeur Matthew Porter van.

De World Matchplay wordt al sinds de eerste editie in 1994 georganiseerd in de Winter Gardens in Blackpool, maar verhuist voor het eerst in de geschiedenis naar een andere locatie. Editie 27 wordt in Milton Keynes gespeeld, achter gesloten deuren. "Een toernooi met publiek was nog een brug te ver", zegt Porter tegenover Sky Sports.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

World Matchplay voor eerst in historie niet in Blackpool

Zo aantrekkelijk mogelijk

De PDC deed er alles aan om het alsnog mogelijk te maken publiek toe te laten tijdens de World Matchplay, maar na gesprekken met onder andere de Britse regering, Sky Sports en andere betrokken bleek een editie achter gesloten deuren in Milton Keynes de beste optie. "Dit is duidelijk niet wat we voor ogen hadden, maar de tijd was op", aldus een balende Porter. "De sfeer is ontzettend belangrijk bij onze sport."

"Maar darts blijft een sport van wereldklasse met topspelers. Daarnaast zullen we er alles aan doen om de World Matchplay zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de kijkers thuis. We kijken naar dingen die het toernooi meer beleving bieden, zoals in het voetbal", doelt Porter op voetbalwedstrijden waarbij virtueel stadiongeluid werd gebruikt. "Het wordt een aantrekkelijk spektakel."

Veranderingen

Om de veiligheid van de spelers te garanderen, past de PDC het een en ander aan. Zo krijgen de spelers een eigen tafeltje tijdens een wedstrijd en moeten zij te allen tijde minimaal een meter afstand van elkaar houden. "Verder zullen spelers elkaar geen handen schudden of ander fysiek contact hebben, maar daarnaast verandert er niet veel", aldus Porter.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Speciale regels Summer Series: diskwalificatie bij aanhoudend negeren social distancing, spelers worden scheidsrechters

12 juli

De World Matchplay wordt van 18 tot en met 26 juli gespeeld, terwijl de deelnemerslijst op 12 juli bekend wordt. Op dit moment zijn Michael van Gerwen, Jeffrey de Zwaan, Jermaine Wattimena, Danny Noppert en Vincent van der Voort virtueel geplaatst. De loting vindt ook plaats op 12 juli.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore