Revalidatie

Herstel De Zwaan gaat voorspoedig: ‘Kan mijn arm weer normaal strekken’

02 juli 2020 15:08 Aangepast: 02 juli 2020 15:26
Jeffrey de Zwaan Beeld © Getty Images

Jeffrey de Zwaan is weer op de weg terug. De 24-jarige Nederlander was tijdens de corona-onderbreking herstellende van een schouderoperatie, maar kan tijdens de herstart van het PDC-circuit woensdag weer aan de start verschijnen.

“Ik ben blij verrast. Ik voel geen pijn meer en ik kan mijn arm weer normaal strekken, dat kon ik eerst niet. En met gooien heb ik er ook geen last meer van”, geeft De Zwaan aan. “Ik ben nu meer dan een maand weer een beetje aan het trainen en ik bouw het nu qua uren steeds meer op. Naar mijn idee gaat het best wel goed.”

De Zwaan liep maanden met een zere schouder. Na een MRI-scan in april bleek er een verkalking op de pees in de schouder van De Zwaan te zitten. Er moest een kleine operatie aan te pas komen, waarna De Zwaan enkele maanden moest revalideren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De Zwaan opgelucht na MRI-scan: ‘Uitslag positiever dan ik had gehoopt’

Summer Series

De Zwaan mag na zijn herstelperiode direct aan de bak. Met de PDC Summer Series wordt woensdag het tweede deel van dartsjaar 2020 afgetrapt. “Het is weer een beetje opnieuw beginnen voor mij”, aldus De Zwaan. “Ik kijk er echt naar uit. Ik heb het darten heel erg gemist de laatste maanden.”

Ondanks dat De Zwaan weer een maand traint, gaat hij zonder verwachtingen naar de PDC Summer Series. “Ik weet wel ongeveer wat mijn niveau is nu. Ik heb af en toe wel uitschieters naar 100 gemiddeld, maar ik heb dat nog niet over langere tijd kunnen volhouden. Ik ga er gewoon heen om te zien waar ik sta. Als ik nu te veel van mezelf ga verwachten, loop ik achter de feiten aan.”

World Matchplay

Nog geen week na de PDC Summer Series staat de World Matchplay op het programma, het eerste grote toernooi na de corona-onderbreking. Ook dat toernooi zal De Zwaan zonder verwachtingen ingaan. “Ik moet maar net mijn dag hebben, want als ik mijn dag heb kan ik alsnog winnen. Ik zit gewoon goed in mijn vel en mijn arm werkt weer mee, dus ik ga er vol tegenaan.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

World Matchplay voor eerst in historie niet in Blackpool

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore