Teleurgesteld

Warren geeft wereldbeker niet zomaar terug: 'Niet tot ik krijg waar ik recht op heb'

02 juli 2020 12:08 Aangepast: 02 juli 2020 15:26
Wayne Warren Beeld © Getty Images

Wereldkampioen Wayne Warren is niet van plan de beker van het BDO WK zonder slag of stoot terug te geven aan de BDO. Dat zegt de Welshman op Facebook.

Warren won in januari het wereldkampioenschap van de BDO na een zege in de finale op Jim Williams. Op het moment van de prijsuitreiking wist Warren nog steeds niet welk bedrag hij had gewonnen. Pas dagen later bleek dat hij met 23.000 pond het laagste bedrag in 30 jaar had verdiend. Glen Durrant ontving een jaar eerder 100.000 pond voor de wereldtitel.

"We wisten dat het minder zou zijn dan andere jaren. Maar wij dachten aan een vermindering van 40%, of misschien 50%", zei Warren in gesprek met Red Dragon Darts. "Toen ik hoorde wat het geworden was, kon ik het niet geloven. Het had mijn leven kunnen veranderen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

BDO-voorzitter Jacklin: 'Iedereen wist dat het WK-prijzengeld omlaag zou gaan!'

Houden

De kans is groot dat Warren de laatste BDO-wereldkampioen is. BDO Enterprises, de commerciële tak van de BDO, staat op de rand van de afgrond. Warren is daarom van plan om de wereldbeker, die een wisselbeker is, te houden. "Tot ik krijg waar ik recht op heb, gaat die trofee nergens heen. Dat kan ik je verzekeren", schrijft hij.

Warren krijgt direct bijval. "John gaat ook de World Masters-beker houden", reageert de vrouw van John O'Shea, de winnaar van de World Masters 2019.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore