Darts

World Matchplay voor eerst in historie niet in Blackpool

01 juli 2020 17:17 Aangepast: 01 juli 2020 17:53
Rob Cross Beeld © PDC

De World Matchplay zal voor het eerst in de historie niet in de Winter Gardens in Blackpool worden gespeeld. Vanwege het coronabeleid wordt de 27e editie van het toernooi achter gesloten deuren in Milton Keynes gespeeld. Dat betekent dat er geen publiek aanwezig zal zijn.

De PDC wilde dolgraag het toernooi in Blackpool doorzetten met (een gereduceerd) publiek, maar na gesprekken met de Britse overheid, Sky en andere betrokkenen is besloten het toernooi achter gesloten deuren te spelen. In Milton Keynes kan een veilige omgeving voor de spelers worden gegarandeerd, aangezien iedereen in het gebouw getest wordt en spelers het complex niet hoeven te verlaten. Ook de PDC Summer Series wordt daar gespeeld.

"Dit is een ongekende stap. Deze beslissing is pas genomen nadat alle mogelijk opties, zoals het spelen met een gereduceerd publiek, waren geëvalueerd", zegt PDC-directeur Matt Porter. "Het zal een grote teleurstelling zijn voor de duizenden fans die van plan waren naar Blackpool toe te komen. We zullen hen de kans bieden om hun tickets in te ruilen voor tickets voor de World Matchplay 2021."

World Matchplay

De World Matchplay wordt van 18 tot en met 26 juli gespeeld. Het is het eerste grote toernooi na de corona-onderbreking. Op 12 juli, na de PDC Summer Series, wordt de loting voor de World Matchplay verricht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Niet-Britse spelers hoeven niet in quarantaine voor Summer Series

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore