Darts

BDO-voorzitter Jacklin: 'Iedereen wist dat het WK-prijzengeld omlaag zou gaan!'

01 juli 2020 11:23 Aangepast: 01 juli 2020 13:22
Beeld © Getty Images

Alle deelnemers van het BDO WK Darts wisten op voorhand dat het prijzengeld flink zou kelderen. Dat schrijft BDO-voorzitter Des Jacklin in een brief.

De prijzenpot van het BDO WK was niet met 300.000 pond gevuld, zoals andere jaren, maar met een bedrag van ongeveer 150.000 pond. Winnaar Wayne Warren kreeg daardoor niet 100.000 pond, zoals zijn voorganger Glen Durrant, maar slechts 23.000 pond. "Niemand was meer teleurgesteld in die daling dan ik", zegt Jacklin.

Persoonlijk gebeld

"Iedereen heeft een mail gehad voor het WK begon", gaat Jacklin verder. "En niet alleen via de mail. Ik heb 47 van de 56 spelers persoonlijk gebeld en twee andere leden van de directie hebben de overige negen gesproken. Ja, iedereen wist dat de prijzenpot ongeveer 150.000 pond zou zijn."

"We hadden ook besloten om het prijzengeld voor de eerste en tweede rondes zo min mogelijk aan te passen. Als je snel rekent, weet je dat je dan nog 80.000 pond overhoudt voor de verliezers bij de laatste 16 tot aan de winnaar. Iedere speler heeft hiermee ingestemd. Ik heb mails om het te bewijzen", aldus Jacklin.

Egoïstische clown

Wereldkampioen Warren vertelde eerder dat hij inderdaad wist dat de prijzenpot lager zou uitvallen dan een jaar eerder, maar schrokt toen hij de cheque zag. "Wij dachten aan een vermindering van 40%, of misschien 50%", zei Warren in gesprek met Red Dragon Darts. "Toen ik hoorde wat het geworden was, kon ik het niet geloven. Het had mijn leven kunnen veranderen."

Ook WK-deelnemer Martijn Kleermaker ontkent: "Ik heb hem nooit aan de lijn gehad. Ik heb alleen een belletje gehad van Wesley Harms dat de prijzenpot inderdaad ongeveer 150.000 pond zou zijn. Pas tijdens het WK kwam Jacklin met een schema op de proppen", zegt hij. "Jacklin communiceert alleen via via en doet niets direct. Hij doet er alles aan om schone schijn te spelen maar hij is gewoon een grote egoïstische clown."

Miniatuurvoorbeeld
Lees het hele verhaal van Jacklin:

BDO-voorzitter wil naam zuiveren met lange brief: 'Niets verkeerd gedaan!'

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore