Bijklussen

King verdient tijdens coronacrisis 130 euro per dag als pakketbezorger

01 juli 2020 11:31 Aangepast: 01 juli 2020 16:11
Mervyn King Beeld © Getty Images

Mervyn King is tijdens de corona-onderbreking niet alleen aan het dartbord te vinden. De voormalig majorwinnaar verdiende in zijn carrière al ruim 1,7 miljoen pond, maar klust nu als pakketbezorger bij.

Zijn huidige collega's keken raar op toen King, de nummer 22 van de wereld, begon bij hun werkgever. "Het was best shocking om zo'n bekende sporter te zien werken als pakketbezorger", zegt een collega tegenover The Sun. King begint iedere dag om 08:50 uur met het inladen van zijn bus en stopt om 17:00 uur. Daarmee verdient hij ongeveer 130 euro per dag.

"Ik kan me voorstellen dat sommige mensen raar zullen opkijken als topdarter Mervyn King op hun deurbel drukt om een pakketje af te leveren. Maar ik vind het mooi dat hij het doet", gaat de collega verder. "Het zou makkelijk voor hem zijn om nu niets te doen, maar hij vindt het belangrijk om even uit huis te kunnen en wat geld te verdienen. Het maakt hem niet uit wie hem ziet."

PDC Summer Series

King staat volgende week wel weer aan het dartbord. De PDC Summer Series is het eerste officiële toernooi na de corona-onderbreking. In Milton Keynes worden in vijf dagen vijf Players Championships gespeeld. Een week later staat de World Matchplay op het programma. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore