Darts

Oud-BDO-voorzitter Williams verhoord in fraudeonderzoek

01 juli 2020 10:43 Aangepast: 01 juli 2020 13:12
Beeld © Getty Images

Sue Williams, voormalig voorzitter van de BDO, zit momenteel bij de politie. Ze wordt ondervraagd vanwege een fraudeonderzoek.

Dat schrijft de huidige voorzitter van de BDO, Des Jacklin, in een brief. In die brief probeert Jacklin zijn naam te zuiveren en vertelt hij wat er werkelijk is gebeurd sinds zijn aanstelling als voorzitter in 2018.

Feit!

Nadat Williams in augustus 2018 stopte als voorzitter van de BDO, bleef ze aan als financieel directeur. "Ik heb me altijd afgevraagd waarom ze in de directie wilde blijven. Laat dit duidelijk zijn: er is op dit moment een Zuid-Wales' fraudeonderzoek aan de gang", aldus Jacklin. "Er zijn in de afgelopen twee weken al veel mensen ondervraagd, waaronder Sue en Wayne Williams. Dit is een feit!"

Volgens Jacklin is Williams de reden dat hij de BDO (nog) niet op het goede pad heeft weten te krijgen. Jacklin had namelijk een sponsor gevonden voor de organisatie, maar die haakte af omdat Williams in de BDO-directie bleef. "Ik was er kapot van. Ik had al helemaal uitgedacht wat ik met het geld wilde doen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees het verhaal van Jacklin:

BDO-voorzitter wil naam zuiveren met lange brief: 'Niets verkeerd gedaan!'

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore