Summer Series

Probleem voor Cross bij coronatest: 'Kan 12 uur niet roken'

30 juni 2020 13:28 Aangepast: 01 juli 2020 16:11
Rob Cross Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Met de PDC Summer Series wordt 8 juli het tweede deel van dartjaar 2020 afgetrapt. Het toernooi ziet er anders uit dan dat de darters gewend zijn, maar Rob Cross denkt vooral aan de eerste uren in Milton Keynes.

"Ik kan de eerste twaalf uur geen sigaretje roken!", zegt Cross tegenover Darts World Magazine. Alle deelnemers worden voor aanvang van het toernooi getest op het coronavirus en moeten in afwachting van de uitslag twaalf uur geïsoleerd doorbrengen op een hotelkamer. "Dat is een hele opgave, maar misschien is het een goede manier om te stoppen."

Summer Series

Tijdens de Summer Series komen Cross en zijn collega's in een nieuwe situatie. Het toernooi kent nieuwe regels en zal zelfstandiger zijn. Normaal gesproken zitten de spelers tijdens een Players Championship bij elkaar aan tafel en komen er bekenden mee, maar nu zit iedereen in zijn eigen bubbel.

"Maar daar heeft iedereen last van. Het wordt een beetje raar voor ons allemaal. Ik heb vooral veel respect voor de PDC dat ze dit voor elkaar hebben gekregen", zegt Cross, die uitkijkt naar het moment dat hij zijn eerste pijl weer richting het bord gooit. "Ik vind het niet erg om alleen te zijn, ik kan gewoon niet wachten om weer aan het werk te gaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Speciale regels Summer Series: diskwalificatie bij aanhoudend negeren social distancing, spelers worden scheidsrechters

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore