Summer Series

Speciale regels Summer Series: diskwalificatie bij aanhoudend negeren social distancing, spelers worden scheidsrechters

29 juni 2020 14:37 Aangepast: 01 juli 2020 16:12
Danny Noppert Beeld © PDC

PDC-tourkaarthouders kunnen van 8 tot en met 12 juli eindelijk weer ponden verdienen voor de wereldranglijsten. Met de Summer Series wordt de periode na de corona-onderbreking afgetrapt, maar het toernooi zal er zeker voor spelers anders uitzien dan dat ze gewend zijn.

De PDC heeft strenge regels opgesteld voor de Summer Series, een toernooi bestaande uit vijf Players Championships. Allereerst zullen spelers bij aankomst in Milton Keynes worden getest op het coronavirus. Bij een negatieve uitslag mag de speler het complex betreden, maar niet meer verlaten. De spelers leven dus vijf dagen in een bubbel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Niet-Britse spelers hoeven niet in quarantaine voor Summer Series

Wedstrijddag

Ook voor wedstrijddagen wordt er het een en ander aangepast. De loting wordt twee uur eerder gedaan dan normaal en spelers krijgen ingooiruimtes toegewezen. Tijdens wedstrijden moeten spelers één meter afstand houden. Ze krijgen ieder een tafeltje en er is een speciale 'Throwing Area'. Bij het negeren van deze regel kan de tegenstander een leg claimen. Mocht een speler zich aanhoudend niet aan de social distancing houden, wordt hij gediskwalificeerd en verliest hij het duel.

Bovendien zullen er zo min mogelijk officials aanwezig zijn in Milton Keynes, waardoor de PDC heeft besloten dat verliezers van een wedstrijd verplicht de volgende wedstrijd op die baan moeten schrijven. Op de twee streamingbanen is wel een officiële scheidsrechter aanwezig.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Summer Series telt definitief voor wereldranglijst, winnaar naar Grand Slam of Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore