Darts

Niet-Britse spelers hoeven niet in quarantaine voor Summer Series

29 juni 2020 13:57 Aangepast: 30 juni 2020 09:19
Jermaine Wattimena Beeld © Alex Burstow/Getty Images

Niet-Britse tourkaarthouders hoeven niet twee weken in quarantaine voor de PDC Summer Series of de World Matchplay. De Britse regering gaat vanaf 6 juli het coronabeleid versoepelen en schaft de verplichte quarantaine voor reizigers naar het Verenigd Koninkrijk af.

De Britse versoepelingen komen precies op tijd voor de PDC. Op 8 juli begint de PDC Summer Series en meerdere spelers, waaronder Michael van Gerwen en Vincent van der Voort, gaven aan niets in het toernooi te zien als zij daarvoor twee weken in quarantaine zouden moeten.

Spelers moeten zich nu enkel een dag voor aanvang van het toernooi op een specifieke tijd melden bij het complex in Milton Keynes. Zij worden getest en toegelaten bij een negatieve uitslag. Toegelaten spelers mogen het complex, waar een hotel, een restaurant en de speelgelegenheid gevestigd is, daarna niet meer verlaten. Positief geteste spelers moeten alsnog twee weken in quarantaine.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Summer Series telt definitief voor wereldranglijst, winnaar naar Grand Slam of Darts

Buiten de boot

Volgens de berichten gelden de versoepelingen voor alle Europese landen, behalve Zweden en Portugal. Spelers die momenteel in een van die twee landen verblijven of niet in Europa zijn, moeten de Summer Series alsnog aan zich voorbij laten gaan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore