BDO Darts

BDO Enterprises leed 514.000 euro verlies, faillissement op 2 juli dreigt

27 juni 2020 15:37 Aangepast: 01 juli 2020 10:32
BDO Beeld © Getty Images

Het einde voor de British Darts Organisation Enterprises Ltd. is nabij. De procedure om tot liquidatie van de onderneming over te gaan, is gestart. Als voor 2 juli 2020 niet meer dan 10 procent van de schuldeisers bereid is hun schuld kwijt te schelden, is het einde verhaal.

De BDO Enterprises Ltd. is de commerciële tak van de BDO en verantwoordelijk voor de grote toernooien, zoals de BDO World Masters en het BDO WK Darts. Een faillissement van de organisatie betekent naar alle waarschijnlijkheid dat het BDO WK in de O2 ArenA in Londen de laatste was. De andere tak van de BDO, de tak die verantwoordelijk is voor de lokale competities in Engeland, blijft wel bestaan.

Financiële problemen

Het gaat al een lange tijd niet goed met de BDO Enterprises Ltd. Volgens Live Darts draaide de organisatie tijdens het laatste financiële jaar een verlies van 468.000 pond (514.000 euro). Dat bedrag zou na de drie grote toernooien van afgelopen jaar alleen maar zijn opgelopen.

Tijdens het laatste WK werden de financiële problemen wereldwijd duidelijk. De inhoud van de prijzenpot van de dames ging met maar liefst 10% omlaag, bij de heren was dat zelfs 60%. Wereldkampioen Wayne Warren kreeg in plaats van een cheque van 100.000 pond een cheque van 23.000 pond.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlands bedrijf de dupe van dartsbond BDO: 'Ze laten ons barsten'

Jacklin

Des Jacklin was als voorzitter van de BDO verantwoordelijk voor de malaise tijdens de laatste jaren. Hij voegde valse namen toe tijdens de loting voor de BDO World Masters 2019 en kwam een deel van de BDO-spelers niet onder ogen. Hij stapte halverwege maart op, maar een maand later stemde 66 procent van de counties in Groot-Brittannië hem terug.

"De laatste vier weken hebben me de tijd gegeven te evalueren wat er de laatste achttien maanden is gebeurd", zei hij na zijn terugkeer als voorzitter. "Ik kon mijn positie, gedachtes en visie, die nodig zijn om dit bedrijf weer voorwaarts te krijgen, opnieuw evalueren."

WDF

De geruchten over een aanstaand faillissement van BDO Enterprises werden de laatste maanden steeds heviger. Ook de secretaris-generaal van de World Darts Federation (WDF), Nick Rolls, ving dat op. "Wij hopen met de WDF op termijn de rol van de BDO over te nemen, zo willen we zeker twee majors organiseren waaronder een soort Masters-toernooi en ook een WK", zei hij in RTL Darts Bullseye, de podcast.

Miniatuurvoorbeeld
Luister de podcast:

RTL Darts Bullseye #3: BDO Enterprises failliet: 'BDO is niet meer'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore