Summer Series

Summer Series telt definitief voor wereldranglijst, winnaar naar Grand Slam of Darts

26 juni 2020 16:45 Aangepast: 01 juli 2020 16:12
Gerwyn Price wint de Grand Slam of Darts 2019. Beeld © PDC/Lawrence Lustig

Er staat veel op het spel tijdens de PDC Summer Series begin juli. De PDC heeft bevestigd dat de vijf dagen durende toernooireeks meetelt voor de PDC Order of Merit. Bovendien mag de winnaar naar de Grand Slam of Darts.

De Summer Series is een reeks van vijf Players Championships in vijf dagen van 8 tot en met 12 juli. Het toernooi vindt plaats in Milton Keynes en is coronaproof. Alle spelers worden bij aanvang van het toernooi getest op het virus en zij mogen gedurende die vijf dagen het complex niet verlaten.

Het is nog altijd de vraag of niet-Britse spelers twee weken in quarantaine moeten voor ze Engeland in mogen, zoals alle reizigers naar Groot-Brittannië verplicht zijn. Spelers als Michael van Gerwen en Vincent van der Voort hebben aangegeven daar niet op te zitten wachten. PDC-directeur Barry Hearn hoopt dat dartpelers in aanmerking komen voor een uitzondering.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van der Voort: ‘Die quarantaine is niet mogelijk natuurlijk’

World Matchplay

Buiten het Grand Slam-ticket staat er tijdens de Summer Series nog meer op het spel. De vijf toernooien gaan bepalen welke spelers mogen deelnemen aan de World Matchplay. De beste zestien spelers van de PDC Order of Merit en de beste zestien overgebleven spelers op de PDC ProTour Order of Merit mogen hun opwachting maken op het eerste tv-toernooi na de coronacrisis. De World Matchplay staat gepland op 18 tot en met 26 juli.

Op dit moment staan Michael van Gerwen, Danny Noppert, Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort op plekken die toegang bieden tot de World Matchplay.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

World Matchplay definitief op originele datum, mogelijk andere locatie

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore