Bijgeloof

Bijgeloof in darts: 'Ze werden niet meer gemaakt en daarna was het crisis voor Whitlock!'

26 juni 2020 12:29 Aangepast: 26 juni 2020 13:25
Simon Whitlock Beeld © Getty Images

Een speciaal paar schoenen, je handdoek op dezelfde manier opvouwen of geen ontbijt op wedstrijddagen. Sommige darters zijn erg bijgelovig. Zo ook Simon Whitlock

Whitlock houdt niet van opvallende en glimmende schoenen, maar wil juist comfortabele schoeisel. De Australiër speelde daarom tijdens zijn beginjaren bij de PDC altijd op dezelfde, stevige Nike-schoenen. Dat schrijft oud-collega Paul Nicholson op Sportlife.

Whitlock, momenteel de nummer 14 op de wereldranglijst, had twee paar van die Nike-schoenen. Ze waren zwart en vielen daarom binnen de regels. Echter, een van de twee paar begon even na zijn gewonnen EK-titel in 2012 te scheuren. Hij werd gedwongen om met zijn reserve paar te spelen en hij ging ondertussen op zoek naar een nieuw setje.

Crisis

"Het duurde niet lang tot Whitlock ontdekte dat Nike was gestopt met de productie van zijn geliefde schoenen. Het was crisis voor Simon!", schrijft Nicholson. "Zijn bijgeloof was noodgedwongen gebroken. Het kostte hem vervolgens meer dan een jaar om een ​​ander paar te vinden die net zo comfortabel zijn als zijn vorige."

Simon Whitlock op het WK Darts 2012 Simon Whitlock op het WK Darts 2012

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore