Darts

Van Barneveld en Van Gerwen over trucjes Lewis: 'Die man is niet te geloven'

10 juli 2020 11:06 Aangepast: 10 juli 2020 11:11
Michael van Gerwen en Adrian Lewis Beeld © Getty Images

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld werden op de World Cup of Darts 2014 ten koste van Adrian Lewis en Phil Taylor wereldkampioen. Beide Nederlanders speelden in de finale een duel tegen 'Jackpot' en ze stoorden zich aan zijn trucjes.

"Als hij zijn flow te pakken heeft, kan hij heel irritant gaan doen", weet Van Gerwen. Ook tijdens de finale van de World Cup of Darts kwamen trucjes naar boven. Na een gewonnen leg probeerde hij het publiek erbij te betrekken. "Dat soort dingen doet hij. Dat heeft niks met darten te maken, maar dat is puur hoe hij speelt en hoe hij zijn wedstrijden vaak ook wint."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wade: 'Valsspelen is een ziekte die zich steeds verder verspreidt in de dartwereld'

Vermoorde onschuld

Van Gerwen geeft toe dat iedereen 'een tas' trucjes heeft, maar Lewis, tweevoudig wereldkampioen, is van een buitencategorie. "Dan heb je nooit die volle rugzak van hem gezien. Dat is niet normaal. Vraag maar aan Raymond", gaat Van Gerwen verder. "En hij doet altijd alsof hij heel dom is. Dan speelt hij de vermoorde onschuld."

"Die man is inderdaad niet te geloven", zegt Van Barneveld lachend. "Maar op de een of andere manier kan je niet boos op hem worden. Backstage kan je altijd onwijs met hem lachen. Maar hij heeft echt wel zijn trucjes, geloof me maar."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Zo zonde dat je het op dat moment niet samen kan vieren'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore