Darts

Sherrock beledigd op social media: 'Ik stamp op je lelijke hoofd'

19 juni 2020 12:30 Aangepast: 19 juni 2020 12:57
Fallon Sherrock Beeld © Getty Images

Darts was tijdens de coronacrisis ongeveer de enige sport die nog wel beoefend kon worden. Het lijkt mede daardoor dat het verbale geweld op social media richting darters flink is toegenomen. Ook WK-sensatie Fallon Sherrock kreeg ermee te maken.

Sherrock is bijna iedere dag te bewonderen in de Icons of Darts League, een online darttoernooi. Een nederlaag in die competitie zorgde voor een boze fan. "Je bent zo slecht, jij h**r. Ik zou graag op je lelijke gezicht stampen", waren de woorden van rileywhufc__ aan het adres van Sherrock. "Het enige wat ik deed was een wedstrijd níet winnen. Dit is zo verkeerd", schreef de 25-jarige via Twitter.

Sherrock is niet de enige speler die te maken krijgt met zulke berichten. Eerder lieten ook spelers als Luke Humphries en Rob Cross zich hierover uit. "Het is een trieste wereld waar we in leven", vertelde Cross eind 2018 nadat hij met de dood bedreigd was. "Mensen zijn niet bepaald aardig. Het deed me vooral pijn dat ze zich richtten tot mijn familie. Ik heb mijn social media dus maar verwijderd. Het gaat nu alleen nog maar om mezelf, mijn familie en het darten."

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Cross na bedreiging: 'Het is een trieste wereld waarin we leven'

Toename

Ook spelersvakbond PDPA ziet een toename van het online geweld richting spelers. "Het zijn misschien jonge mensen die een beetje fun willen hebben, maar ze gaan echt te ver", zegt voorzitter Peter Manley. "Spelers moeten leren om niet te reageren. Als mensen echt te ver gaan, moeten ze dat bij ons melden, dan handelen bij het verder af."

Wil jij het hele gesprek met Peter Manley luisteren? Check dan onze laatste podcast hieronder.

Miniatuurvoorbeeld
Luister de podcast:

Hearn: 'Ahoy gaat ook zonder publiek door in september!', maar waarom in vredesnaam?

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore