Darts

Anderson baalt van onderbreking: 'Kreeg net mijn honger terug'

08 juni 2020 12:12 Aangepast: 08 juni 2020 14:50
Gary Anderson Beeld © PDC

Gary Anderson kende een moeilijk jaar in 2018. De Schot kampte lang met fysieke ongemakken aan zijn rug en verloor zijn motivatie om te darten. Voor de uitbraak van het coronavirus kwam de motivatie en honger weer terug.

"Ik zei aan het begin van het jaar dat ik ervoor wilde zorgen dat mijn worp weer wordt zoals hij was. En ik denk dat er tekenen waren dat ik dichterbij kwam", zegt Anderson tegen de PDC. "Ik was veel meer weg dan de afgelopen 18 maanden, en ik merkte dat ik weer begon te wennen aan het week in week uit gooien."

Desondanks geniet Anderson ook van deze tijd. "Ik heb de helft van mijn leven buitenshuis doorgebracht met darten, dus het is geweldig voor mij om deze tijd thuis bij familie door te brengen, zij het niet in de beste omstandigheden", gaat hij verder. "Iedereen die mij kent, weet dat ik thuis het gelukkigst ben, en tijd doorbrengen met mijn kinderen is voor mij het belangrijkste ter wereld."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Price grapt: 'Anderson van meest favoriete naar ergste tegenstander gegaan!'

Home Tour

Anderson nam ook deel aan de Home Tour, al ging dat niet zonder slag of stoot. De Schot moest in eerste instantie afhaken vanwege slecht internet, maar een provider hielp hem razendsnel aan een verbeterde verbinding en dat leverde hem bijna de eindzege op. Hij werd tweede achter kampioen Nathan Aspinall.

"Ik heb het waarschijnlijk een beetje beter gedaan dan ik dacht dat ik zou gaan doen, ik heb niet teveel geoefend tijdens lockdown", zei Anderson voor de start van de finale. "Iedereen weet dat ik graag in een ritme speel, dus via internet spelen is in dat opzicht best moeilijk."

World Matchplay

Anderson kan zich nu weer richten op het 'echte' werk. De PDC bevestigde vorige week dat de World Matchplay hoe dan ook doorgaat op de geplande datum van 18 juli tot en met 26 juli. Het is echter nog de vraag of er toeschouwers aanwezig mogen zijn en op welke locatie het toernooi gespeeld wordt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

World Matchplay definitief op originele datum, mogelijk andere locatie

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore