Klaasen komt tekort

Nathan Aspinall winnaar allereerste Home Tour

05 juni 2020 23:12 Aangepast: 15 juni 2020 09:45
Nathan Aspinall Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Nathan Aspinall heeft de eerste (en wie weet enige) editie van de PDC Home Tour gewonnen. Na anderhalve maand van spanning, mooie finishes en hoge gemiddeldes wist ‘The Asp’ op de finaleavond het beste voor de dag te komen. Hij won alle drie zijn wedstrijden en mocht zich daarmee winnaar van de Home Tour noemen.

De avond begon met het duel tussen Aspinall en Jelle Klaasen. De Nederlander wist zich knap te plaatsen voor de finaleronde, maar moest zich in de eerste wedstrijd met 6-3 gewonnen geven tegen Aspinall. De andere twee finalisten, Gary Anderson en Jonny Clayton mochten vervolgens aan de oche verschijnen. Anderson gooide een gemiddelde van ruim 109 en versloeg zijn tegenstander uit Wales met 6-2.

Vervolgens wist Clayton wél te winnen van Klaasen (6-2), waardoor de Nederlander kansloos was voor de eindzege. Het cruciale duel tussen Aspinall en Anderson werd een prooi voor de Engelsman. Hij begon de wedstrijd met een 120-finish en pakte uiteindelijk via de dubbel zestien de 6-5 overwinning.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aspinall: van 20 pond op de bank naar serieuze topspeler

144-finish

Anderson hield zijn hoop op de titel nog levend met een 6-3 zege op Klaasen, ondanks een mooie 144-finish van de Nederlander. In de laatste wedstrijd tussen Clayton en Aspinall had ‘The Asp’ aan een overwinning genoeg om de titel te pakken. Bij een zege van Clayton zou de eindzege naar Anderson gaan.

Saillant detail is dat Aspinall eigenlijk dit weekend zijn titel tijdens de US Masters in New York zou moeten verdedigen. Vanwege het coronavirus is dat toernooi uitgesteld naar volgend jaar. De Engelsman mag dus nu alsnog een klein feestje vieren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore