Home Tour

Klaasen rolde naar finalepoule Home Tour: 'Zo voelde het'

04 juni 2020 20:05 Aangepast: 05 juni 2020 13:05
Jelle Klaasen Beeld © Getty Images

Klaasen staat in de finale van de PDC Home Tour. De Nederlander overleefde drie rondes en mag vrijdag een gooi doen naar de titel. Het toernooi verliep tot nu toe vrij eenvoudig voor Klaasen.

“Ik had het niet echt verwacht”, zegt Klaasen over het feit dat hij in de finale staat. “Niet omdat ik het niet aankan, maar omdat het wachten bijvoorbeeld niet echt mijn spel is. Ik heb ook nog niet echt briljant darts laten zien tot nu toe, maar dat is ook niet echt nodig geweest. Ik heb precies gedaan wat ik moest doen.”

Klaasen begon zijn toernooi met een groepszege in een groep met Gabriel Clemens, Gavin Carlin en Ryan Meikle. “Ik won vrij eenvoudig van Clemens en hij was voor mij de gevaarlijkste in de groep”, aldus Klaasen, die zijn laatste wedstrijd nog wel verloor. “De concentratie was toen weg. Maar op zich ging het wel makkelijk in deze poule.”

Beschuldigingen

Het ging na die avond niet lang over de groepswinst van Klaasen, maar over vermeend valsspelen. De Nederlander zou een dubbel 20 hebben geteld, die niet raak was. Later bleek die pijl wel ‘gewoon’ in het rode vak te zitten. “Dat nieuws kwam al tijdens die avond. Ik had nog een wedstrijd te gaan en toen verschenen de berichten al op social media.”

Het was voor het blote oog lastig te zien waar die bewuste pijl landde en dus snapt Klaasen de reacties. “Iedereen werkt met een eigen internetverbinding en bij de een is het beeld scherper dan bij de ander. Maar als je zelf zeker weet dat hij erin zit.. Anders haal je hem er ook niet uit”, legt Klaasen uit. “Gelukkig waren er mensen online die aantoonde dat de pijl wel in de dubbel zat. Het is een heel gedoe geweest."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fans betichten Klaasen van valsspelen tijdens online toernooi

Wright

Klaasen mocht zich vervolgens in de tweede ronde opmaken voor een groep met onder andere wereldkampioen Peter Wright, maar de Schot werd met maar liefst 6-1 verslagen. “Wright was de eerste ronde eigenlijk niet eens doorgekomen. Hij had een herkansing nodig”, zegt Klaasen. “Het was niet de Peter Wright die we kennen. Hij was scorend niet goed en de kansjes pakte hij niet.”

Ook de halve finale ging vrij eenvoudig voor Klaasen. Een ruime overwinning op Dave Chisnall (6-2) verschafte hem direct veel lucht. “Toen wist ik dat dat wel een heel goede uitslag was, omdat Anderson zijn eerste duel al gewonnen had. Als hij ook zijn tweede duel won, had ik het in eigen hand."

Finale

Klaasen gaat vrijdag gooien voor de eerste Home Tour-titel. Of daar nog een prijs aanhangt, weet hij nog niet. “Ik weet dat we allemaal een bedrag krijgen om in de finaleronde te gooien, maar ik weet niet of er nog een extra bonus is voor plaats 4, 3, 2, 1. Ik neem aan dat we daar nog wel iets over horen.”

In de finalegroep treft Klaasen naast Anderson ook Jonny Clayton en Nathan Aspinall.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore