Anderson nog steeds ongeslagen

Klaasen en Anderson naar finalepoule Home Tour

03 juni 2020 23:43 Aangepast: 03 juni 2020 23:52
Jelle Klaasen Beeld © PDC

De Nederlander liet solide spel zien en werd tweede in zijn groep. Gary Anderson kroonde zich tot groepswinnaar door al zijn partijen te winnen.

Jelle Klaasen mag zich gaan opmaken voor de finalepoule van de PDC Home Tour. ‘The Cobra’ wist boven de Engelsman Dave Chisnall en de Belg Mike de Decker te eindigen.

De voormalig wereldkampioen kende een goede start. De man uit Goor won zijn eerste wedstrijd met 6-2 van Dave Chisnall. De Nederlander forceerde een breakvoorsprong mede dankzij een maximale score om zijn tegenstander nogmaals te breaken voor het sluiten van de markt. Onze landgenoot hoefde daarvoor niet eens zijn beste spel te laten zien want hij noteerde een gemiddelde van slechts 86 punten per beurt. Chisnall was niet bij machte om het ‘The Cobra’ lastig te maken.

Heerlijke finish

De Nederlander mocht het in zijn tweede partij opnemen tegen Mike de Decker, de nummer 99 van de Order of Merit. De Belg opende het duel met een 160-finish en kwam zelfs op een 3-1 voorsprong door 81 te checken. Klaasen liet het er niet bij zitten en pakte 5 legs op rij - incluis 152-finish - om met de overwinning aan de haal te gaan: 6-3.

Anderson niet te kloppen

Gary Anderson kwam in zijn eerste wedstrijd met de schrik vrij. De Schot die in de vorige rondes indruk maakte door geen één partij te verliezen kwam op een 5-2 voorsprong tegen Mike de Decker. Drie matchdarts waren echter niet aan de tweevoudig wereldkampioen besteed. De Decker vocht zich terug en wist dankzij een elfdarter de stand gelijk te trekken. In de decider stelde Anderson orde op zaken. De Schot vond een maximale score om een beurt later tops te raken.

Tegen Dave Chisnall toonde Anderson zijn klasse. Chisnall kwam 2-0 voor, maar de Schot kwam door twee twaalfdarters terug in de partij. Anderson strooide nog meer zout in de Engelse wonden door ook nog eens 5-2 voor te komen. Het verzet van Chisnall was gebroken. De Engelsman wist door Schots geschutter op de dubbel nog een leg te pakken, maar dit was niks meer dan een laatste stuiptrekking. ‘The Flying Scotsman’ won uiteindelijk met 6-3.

Aangezien Klaasen en Anderson hun eerste twee wedstrijden hadden gewonnen, waren zij verzekerd van de groepsfinale die op 5 juni wordt gespeeld. De laatste wedstrijd van de avond ging dus louter om de eer. Anderson won deze partij vrij eenvoudig met 6-2 waardoor hij nog steeds ongeslagen is op de PDC Home Tour

Uitslagen Home Tour play-offs

Laatste acht Groep 1

Gary Anderson 6-5 Mike De Decker

Dave Chisnall 2-6 Jelle Klaasen

Mike De Decker 3-6 Jelle Klaasen

Gary Anderson 6-2 Dave Chisnall

Dave Chisnall 6-5 Mike De Decker

Jelle Klaasen 2-6 Gary Anderson

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore